Головна / НОВИНИ / Події / Новини / Події / Українська молодь має ПРАВО на життя

Українська молодь має ПРАВО на життя

  29 вересня 2023 року в Українському державному університеті імені Михайла Драгоманова відбулася урочиста церемонія нагородження переможців і призерів Всеукраїнського конкурсу есе та малюнків «Я маю ПРАВО на життя».

   Конкурс проводився впродовж травня-червня 2023 року. Організований Навчально-науковим інститутом права та політології Українського державного університету імені Михайла Драгоманова за підтримки Міністерства освіти і науки України, Міністерства молоді та спорту України, Міністерства культури та інформаційної політики України, інших партнерів і спонсорів.

    Захід став важливим кроком у спрямуванні суспільної уваги на проблеми дітей та молоді, які постраждали від російської широкомасштабної збройної агресії проти України, та сприяє розвитку демократичних цінностей та прав людини в нашій країні.

 pravo 1

Значущою складовою конкурсу була робота з учасниками з усіх регіонів України. Понад 2000 учасників долучилися до заходу, демонструючи широкий інтерес та бажання зробити свій внесок у створення кращого майбутнього для нашої країни.

  Журі конкурсу визначило 100 переможців і призерів із різних куточків України. Ці молоді таланти продемонстрували свій різноманітний обдарований потенціал, вражаючи якістю своїх есе та малюнків.

pravo 2

  За кваліфікованість, неупередженість, професіоналізм та об’єктивне оцінювання талантів конкурсантів Подяками від оргкомітету були відзначені члени журі конкурсу. З вітальними словами до переможців і призерів конкурсу виступив ректор Українського державного університету імені Михайла Драгоманова, член-кореспондент Національної академії наук України, академік Національної академії педагогічних наук України, доктор філософських наук, професор Віктор Андрущенко. У зверненні до конкурсантів він зазначив: «Участь у цьому конкурсі – це ваша можливість висловити свою активну громадянську позицію. Ваші роботи стали свідченням здатності аналізувати складні суспільні проблеми та пропонувати власні шляхи їх вирішення».

pravo 3

   Т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв у вітальному листі до учасників конкурсу зазначив: «Ваші роботи – це не лише естетичне задоволення для очей і розуму, але й глибокий аналіз сучасних викликів і завдань, що стоять перед нашим суспільством. Ви, автори, спираючись на мистецтво та креативність, робите вагомий внесок у розв’язання складних проблем і надаєте голос культурному виміру наших зусиль у відстоюванні прав та свобод».

   «Молодь завжди була силою змін, і ваші роботи доводять, що сучасне покоління готове брати відповідальність за майбутнє України. Ваша гідність, розуміння важливості прав людини та активна позиція важливі як ніколи. Ви є прикладом для інших і демонструєте, що навіть у найскладніших обставинах можна знайти натхнення для творчості і змін», – йдеться у вітальному листі Вадима Гутцайта, Міністра молоді та спорту.

   Андрій Вітренко, заступник Міністра освіти і науки України, наголосив: «Освіта і наука завжди були фундаментом, на якому будується майбутнє нації. Ваша участь у цьому конкурсі свідчить про те, що молодь України не тільки цінує знання та креативність, але й використовує їх для розв’язання складних суспільних проблем та вираження власних думок».

   Навчально-науковий інститут права та політології Українського державного університету імені Михайла Драгоманова має честь бути співорганізатором цього конкурсу, який не лише висуває на передній план обдарованість та творчість молодого покоління, але й відзначає важливість освіти, культури та демократичних цінностей в нашому суспільстві.

pravo 4

«Цей конкурс – це своєрідне вікно у світ ідей, думок і переживань талановитих авторів. Ми сподіваємося, що він надихатиме вас рухатися вперед, несучи з собою світло знань, мистецтва, культури та захищати і реалізовувати свої права», – відзначає директор Навчально-наукового інституту права та політології, доцент кафедри правознавства та галузевих юридичних дисциплін УДУ імені Михайла Драгоманова Павло Горінов.

pravo 5

Інформація про конкурс на Укрінформ – https://www.ukrinform.ua/amp/rubric-culture/3767836-u-kievi-nagorodili-peremozciv-konkursu-ese-ta-malunkiv-a-mau-pravo-na-zitta.html        

Збірник конкурсних робіт (есе, малюнки) завантажити

Навчально-науковий інститут права та політології