З Днем Конституції України!

Ми єдині і сильні! Ми переможемо!

Історія університету

Абітурієнтам

Головна / Новини / Події / Засідання Наглядової ради

Засідання Наглядової ради

   20 червня 2024 року в Українському державному університеті імені Михайла Драгоманова відбулось засідання Наглядової ради університету.

 

   Розпочав засідання ректор університету Віктор Андрущенко, представивши новий склад Наглядової ради, зокрема голову – Віктора Ющенка, Президента України (2005 – 2010), відомого українського політика та державного діяча; заступника голови – українського політичного діяча та підприємця Олексія Івченка; секретаря – директора Інституту політичних і етнонаціональних досліджень імені І.Ф. Кураса НАН України Олега Рафальського; членів ради – фахівця у галузі засобів масової інформації у Німеччині Морітца Гунцінгера, заступника керівника Офісу Президента Олексія Дніпрова, директора Інституту літератури імені Т.Г.Шевченка НАН України Миколу Жулинського, професора Ягелонського університету у Кракові Лєшека Корпоровіча, президента НАПН України Василя Кременя, видатного українського кардіохірурга, директора ДУ «Національний інститут серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова НАМН України», народного депутата Андрія Лопушанського, голову Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка Павла Мовчана, заступника Державного секретаря Кабінету Міністрів України Володимира Федорчука.

nagladova rada 1

nagladova rada 2

nagladova rada 3

nagladova rada 4

nagladova rada 5

 До засідання долучилися проректор з навчально-методичної роботи Роман Вернидуб, проректор з наукової роботи Григорій Торбін, проректор з адміністративно-господарської діяльності Ростислав Драпушко, учений секретар Леся Панченко, радник ректора, Надзвичайний та Повноважний Посол України в Італійській Республіці та Республіці Сан-Марино (1997–1999) Володимир Євтух, декан педагогічного факультету Тарас Олефіренко та голова Студентського парламенту Дар’я Жукова.

nagladova rada 7nagladova rada 8nagladova rada 9

    До учасників засідання звернувся голова Наглядової ради Віктор Ющенко, зауваживши, що місія університету сьогодні надзвичайно важлива, оскільки у війні перемагає не лише зброя, а перемагає насамперед дух, тому він має бути на дуже високому рівні в українців. А дух формує насамперед учитель. Тому ця професія є надважливою. Університет Драгоманова спільно з провідними університетами Європи може досягти значних результатів та зробити важливий внесок у перемогу України. Це буде пріоритетним завданням у найближчій перспективі.
   

nagladova rada 6

    Проректор з наукової роботи Григорій Торбін озвучив заходи, заплановані до відзначення 190-річчя університету, які було обговорено членами ради та взято за основу для затвердження.

nagladova rada 10

nagladova rada 11

nagladova rada 12

Пресслужба університету