З Днем Конституції України!

Ми єдині і сильні! Ми переможемо!

Історія університету

Абітурієнтам

Головна / Новини / Події / Драгоманівці провели конференцію у Каневі

Драгоманівці провели конференцію у Каневі

   21 травня 2024 року делегація Українського державного університету імені Михайла Драгоманова відвідала Тарасову гору у Каневі, де провела науково-практичну конференцію «Роль та значення культурної спадщини Тараса Шевченка в умовах війни».

   Драгоманівці відвідали Шевченківський національний заповідник та оглянули  представлену там експозицію.

 

 

   kaniv 1

kaniv 2

kaniv 3

   Ректор університету Віктор Андрущенко у залі музею звернувся до колективу музею та його очільниці пані Валентини з вдячністю за теплу зустріч. У вступному слові ректор наголосив на важливості читати твори Шевченка та висловив сподівання, що невдовзі таки будуть виконані настанови Кобзаря, й українці поборють російського ворога.

   Віктор Петрович також передав до музею книги свого авторства «Леонід Кравчук» та «У пошуках свободи».

kaniv 4kaniv 5

    

kaniv 6

   Анатолій Висоцький, декан факультету української філології та літературної творчості імені Андрія Малишка, виступив перед учасниками конференції з доповіддю «До питання про архаїчність мови Тараса Шевченка», закцентувавши увагу на староукраїнських лексичних та фразеологічних одиницях, пов’язаних з українською церковною культурою і діахронічним функціонуванням української мови загалом, розповів про цікаві граматичні конструкції, наявні у творах поета, та закликав послуговуватися Шевченківським словом частіше.

kaniv 7

    Завідувачка кафедри етики та естетики університету, докторка філософських наук, професорка Тетяна Андрущенко розкрила авдиторії мистецьку унікальність Шевченка, його феноменальність як художника.

kaniv 8

   Задля тісної співпраці між закладами, можливості проводити цікаві заходи, студентські практики ректор УДУ імені Михайла Драгоманова Віктор Андрущенко та в. о. Генеральний директор Шевченківського національного заповідника Валентина Коваленко підписали договір про співпрацю.

kaniv 9

kaniv 10

   Вшанувала Драгоманівська делегація світлу пам'ять духовного батька української нації – Тараса Шевченка, поклавши до його пам’ятника квіти та виконавши його відомий твір «Думи мої, думи мої».

kaniv 11

kaniv 12

kaniv 13

kaniv 14

Пресслужба університету