Головна / УНІВЕРСИТЕТ / Прозорий університет / Ресурси / Прозорий університет / Мова освітнього процесу

Мова освітнього процесу

    Мовою освітнього процесу в Університеті є державна мова.

    Застосування мов визначається законами України «Про забезпечення функціонування української мови як державної» та «Про освіту».

    Вчена рада Університету має право прийняти рішення про викладання однієї, кількох a6o всіх дисциплін, виконання індивідуальних завдань та проведення контрольних заходів англійською мовою, за умови що yci здобувачі освіти, які вивчають відповідні дисципліни, володіють англійською мовою. У разі якщо є письмове звернення від одного чи більше студентів, Університет забезпечує переклад державною мовою.

    Педагогічні, науково-педагогічні i наукові працівники Університету, крім іноземців чи осіб без громадянства, які запрошені до Університету та працюють на тимчасовій основі як наукові, педагогічні, науково-педагогічні працівники a6o викладачі іноземної мови, зобов’язані володіти державною мовою та застосовувати її під час виконання службових обов’язків.

    Рівень володіння державною мовою педагогічними, науково-педагогічними i науковими працівниками Університету засвідчується документом про повну загальну середню освіту за умови, що такий документ підтверджує вивчення особою української мови як навчального предмета (дисципліни), a6o державним сертифікатом про рівень володіння державною мовою, що видається Національною комісією зі стандартів державної мови відповідно до Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної».