Ми єдині і сильні! Ми переможемо!

Історія університету

Абітурієнтам

Головна / Новини / Співчуття

 Із сумом сповіщаємо, що пішла з життя наша колишня співробітниця, яка багато років пропрацювала на посаді завідувачки канцелярії університету, – Щепкіна Надія Петрівна.  

 

 Висловлюємо щирі співчуття родині, близьким та друзям. Нехай добрий спомин про Надію Петрівну назавжди залишиться у серцях усіх, хто її знав, любив і шанував.

 

  Вічна пам'ять та вічний спокій!

Пресслужба університету

   Колектив Українського державного університету імені Михайла Драгоманова спіткала непоправна втрата.

  4 квітня 2024 року відійшла у засвіти Оксана Іванівна Кобелецька – кандидатка філологічних наук, доцентка кафедри української літератури факультету української філології та літературної творчості імені Андрія Малишка, відома перекладачка, редакторка посібників для школи, турботлива колега, прекрасна людина.

   З сумом сповіщаємо про велику втрату – пішла з життя докторка філософських наук, професорка, завідувачка кафедри філософії Навчально-наукового інституту філософії та освітньої політики Українського державного університету імені Михайла Драгоманова, заслужена працівниця освіти України Мозгова Наталія Григорівна.

   Протягом 41 року своєї праці в Драгомановському університеті Наталія Григорівна працювала задля розвитку філософської освіти та науки. Талановита та допитлива. Вона невпинно присвячувала свій час науковим та педагогічним дослідженням, ставши не лише видатним вченим, але й мудрим наставником.

 

   Колектив Українського державного університету імені Михайла Драгоманова зазнав непоправної втрати. 24 березня 2024 року після довготривалої тяжкої хвороби пішла з життя ЛЮДМИЛА ІВАНІВНА ФОМІЧОВА, доктор психологічних наук, професор, Президент ГО “Асоціація сурдопедагогів та піклувальників про осіб з вадами слуху «Інститут сурдопедагогічної політики»”, видатний український сурдопедагог, стипендіат Кабінету Міністрів України за видатні заслуги у сфері вищої освіти, завідувач кафедри сурдопедагогіки та сурдопсихології імені М. Д. Ярмаченка.

 

   Колектив Українського державного університету імені Михайла Драгоманова з глибоким сумом сповіщає, що 5 вересня 2023 року на 70 році життя відійшов у вічність видатний математик, директор Міждисциплінарного центру дослідження складних систем, доктор фізико-математичних наук, професор кафедри вищої математики факультету математики, інформатики та фізики Юрій Григорович Кондратьєв.

    Висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким. Світла пам’ять про цю надзвичайну людину назавжди залишиться у наших серцях.

   Прощання з Юрієм Григоровичем відбудеться 8 вересня 2023 року о 9.45 у Володимирському соборі.

  Знову до університету надійшла сумна звістка…

   Захищаючи територіальну цілісність нашої Батьківщини, на Куп'янському напрямку героїчно загинув випускник 2014 року факультету української філології та літературної творчості імені Андрія Малишка УДУ імені Михайла Драгоманова Володимир Петренко.

    Володимир був редактором житомирського видання «Полісся. today», кореспондентом у редакції газети «Малинські новини», займався волонтерством, допомагав дітям-сиротам, учасникам АТО/ООС. Працював у Малинській центральній публічній бібліотеці, вів розмовний клуб «Говоримо українською». Брав активну участь у місцевих заходах, був учасником духового оркестру «Малин». Пам'ятаємо його як чесного, чуйного й сумлінного студента, залюбленого в книги, доброго товариша, кваліфікованого фахівця. Володимир працював редактором, бібліотекарем, був волонтером і музикантом.

   Страшна трагедія, що трапилася в Краматорську 27 червня 2023 року, коли російська армія вдарила ракетою, що влучила в піцерію, мабуть, не залишила байдужим нікого. Наш університет також спіткало горе: там загинула наша випускниця факультету технологій та дизайну 2019 року Зоряна Башкєєва.

   Це була світла талановита дівчина, родом з Донеччини, яка любила музику і займалась танцями. Її життя обірвалось на 24 році.

Сторінка 1 із 2