Ми єдині і сильні! Ми переможемо!

Історія університету

Абітурієнтам

Головна / Новини / Події / «ХТО ПИШЕ, ТОЙ ЗАЛИШАЄТЬСЯ…»

«ХТО ПИШЕ, ТОЙ ЗАЛИШАЄТЬСЯ…»

   16 квітня 2024 року відбулось засідання етносоціологічної наукової школи професора Володимира Євтуха. Захід був приурочений до 50-ліття його наукової діяльності та 190-річчя Українського державного університету імені Михайла Драгоманова.

   На засідання завітали ректор університету академік Віктор Андрущенко, проректори Роман Вернидуб, Григорій Торбін, Володимир Лавриненко, Ростислав Драпушко, декани факультетів, керівники структурних підрозділів, учні, друзі. Модерувала захід професор Алла Ярошенко.

   jevtuh 1

jevtuh 2

jevtuh 3

   Ректор університету, доктор філософських наук, професор Віктор Андрущенко відкрив захід, привітав з 50-річчям наукової діяльності, розповів про становлення та розвиток етносоціологічної наукової школи Володимира Євтуха, поділився спогадами спільної роботи та поїздок за кордон.

jevtuh 4

   Український соціолог, президент Соціологічної асоціації України академік, голова вченої ради Харківського національного університету імені Василя Каразіна Віль Бакіров завітав на захід, привітав Володимира Борисовича та передав для урочистого вручення нагороду – Почесну грамоту Асоціації за значний внесок у розвиток соціологічної науки й освіти та у зв’язку з 50-річчям наукової діяльності.

jevtuh 5

jevtuh 6

   Ректор Університету Сковороди в Переяславі Віталій Коцур завітав на засідання та вручив професору відзнаку та диплом Почесного доктора університету.

jevtuh 7

  До привітань приєдналися Doctor Honoris Causa УДУ імені Михайла Драгоманова, професор з Німеччини Морітц Гунцінгер, професор Ягеллонського університету (Краків, Польща) Лєшек Корпоровіч; професор Латвійського університету, Doctor Honoris Causa УДУ імені Михайла Драгоманова Занда Рубене.

jevtuh 8

jevtuh 9

  На засіданні було представлено сторінки життя керівника наукової школи, його публікаційну активність, вибрані наукові праці. Зрештою, і сама доповідь «Автономний áктор в науці: саморефлексії, закорінені у довголітньому досвідові», яку виголосив Володимир Євтух, була цікавою та актуальною.

jevtuh 10

jevtuh 11

jevtuh 12

   Кожен, хто зміг завітати чи приєднатися до заходу онлайн, дізнався багато нового і про Володимира Борисовича, і про його активну діяльність в Українському державному університеті імені Михайла Драгоманова, з яким його єднає багатолітня праця.

jevtuh 13

jevtuh 14

jevtuh 15

jevtuh 16

jevtuh 17

Пресслужба університету