Ми єдині і сильні! Ми переможемо!

Історія університету

Абітурієнтам

Головна / Новини / Події / Засідання Вченої ради університету 28 березня 2024 року

Засідання Вченої ради університету 28 березня 2024 року

   28 березня 2024 року відбулось чергове засідання Вченої ради університету. Голова Вченої ради, ректор університету Віктор Андрущенко відкрив захід, відзначив активну роботу факультетів та інститутів, назвавши знакові події, що відбулися останнім часом.

 

vchena rada berezen 1

А також вручив Подяку доктору історичних наук, професорові Петру Чернезі як заступнику голови Міжнародної асоціації дослідників Голодомору-геноциду.

vchena rada berezen 2

На засідання завітала директорка Київської МАН Ірина Поліщук, аби урочисто відзначити й подякувати драгоманівцям, які були членами журі, партнерами та волонтерами Національного конкурсу комп’ютерних проєктів «INFOMATRIX UKRAINE 2024», що проходив протягом 9-10 березня в нашому університеті.

vchena rada berezen 4

vchena rada berezen 5

vchena rada berezen 6

vchena rada berezen 7

vchena rada berezen 8

vchena rada berezen 9

vchena rada berezen 10

На Вченій раді було також підписано Меморандум про співпрацю з Національною дитячою спеціалізованою лікарнею «Охматдит» МОЗ України, яку представляв її генеральний директор, лікар-кардіохірург, анестезіолог, доктор медичних наук Володимир Жовнір.

vchena rada berezen 11

   Про роль академічної міжнародної співпраці для реалізації сучасної наукової та освітньої діяльності в Навчально-науковому інституті філософії та освітньої політики доповів його директор Сергій Русаков. Зокрема, у своїй доповіді Сергій Сергійович наголосив, що в інституті створено робочу групу з підготовки міжнародних проєктів, до складу якої входять представники усіх п’яти кафедр Інституту.

    Інститут активно співпрацює з Центром українсько-європейського наукового співробітництва в межах підписаного договору про співпрацю з університетом. Така взаємодія створює можливості розширеної співпраці з європейськими науковими установами (Куявський університет у Влоцлавеку (Польща), Університет м. Орадея (Румунія), Вища школа менеджменту інформаційних систем (Латвія)) для проведення спільних наукових конференцій, видання збірників конференцій в українсько-польському видавництві «Liha-Pres» та популяризації досягнень вчених Драгоманівського університету на високому міжнародному науковому рівні (детальніше на сайті Інституту - https://nnifop.udu.edu.ua/index.php/fakultet/novyny/550-mizhnarodna-spivpratsia-filosofs-koho-fakul-tetu)

   Заслухавши доповідь, члени ради ухвалили: активізувати участь у міжнародних конкурсах Erasmus+, «Горизонт Європа», загальнодержавних конкурсах наукових проєктів; впровадити в Навчально-науковому інституті філософії та освітньої політики викладання англійською мовою освітніх компонентів для першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, збільшити кількість англомовних освітніх компонентів для другого (магістерського) та третього рівнів вищої освіти; посилити співпрацю з Науковою бібліотекою УДУ імені Михайла Драгоманова у відборі іноземних інформаційних джерел з філософії, культурології, релігієзнавства та освітньої політики; підвищити публікаційну активність професорсько-викладацького складу у наукових журналах, які індексуються у міжнародних наукометричних базах Web of Science, Scopus, Index Copernicus та ін.; активізувати співпрацю з європейськими музеями, галереями, культурними фондами та науковими культурологічними установами тощо.

vchena rada berezen 12

   Про програму соціально-економічного розвитку університету на 2024 рік доповіла начальниця планово-економічного відділу Наталія Євдокимова, зауваживши, що програма сформована на основі прогнозованих надходжень, видатків, в яких враховані пропозиції структурних підрозділів університету, її попередньо обговорили і схвалили на засіданні профкому університету з урахуванням пропозицій від структурних підрозділів. Члени Вченої ради заслухали доповідь та ухвалили взяти за основу проєкт програми соціально-економічного розвитку університету на 2024 рік.

vchena rada berezen 13

vchena rada berezen 14

vchena rada berezen 15

vchena rada berezen 16

vchena rada berezen 3

Пресслужба університету