Ми єдині і сильні! Ми переможемо!

Історія університету

Абітурієнтам

Головна / Новини / Події / СТУДЕНТСЬКА НАУКОВА РОБОТА: КУЛЬТУРОЛОГИНЯ ВИБОРОЛА МІЖНАРОДНИЙ ГРАНТ ТА ВЗЯЛА УЧАСТЬ У НАУКОВІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ У ЧЕХІЇ

СТУДЕНТСЬКА НАУКОВА РОБОТА: КУЛЬТУРОЛОГИНЯ ВИБОРОЛА МІЖНАРОДНИЙ ГРАНТ ТА ВЗЯЛА УЧАСТЬ У НАУКОВІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ У ЧЕХІЇ

   Участь студентів Драгоманівського університету у міжнародних проєктах є важливою складовою професійного становлення, тому викладачі активно працюють зі здобувачами освіти задля здобуття міжнародних грантів та стипендій. У березні 2024 р. студентка І курсу спеціальності «Культурологія» Навчально-наукового інституту філософії та освітньої політики Пелагія Курбанова взяла участь наживо у студентській науковій конференції  з етики та політичної філософії «Чому ми маємо піклуватися?» на базі філософського факультету Університету Пардубіце (Чехія).

chehia 1

   Зацікавленість науковою роботою у студентки з’явилась на початку навчального року під час інавгураційної лекції для студентів-першокурсників Навчально-наукового інституту філософії та освітньої політики, яку провів ректор університету, академік, філософ Віктор Андрущенко. Віктор Петрович зазначив, що світ відкритий для сміливих ідей української молоді. Тому вже взимку Пелагія розпочала підготовку до наукової конференції, представивши наукові тези на тему сучасної етики спочатку на кафедрі, а потім міжнародному оргкомітету. Важливу роль у підготовці відігравали викладачі кафедри філософської антропології, філософії культури та культурології під керівництвом професора Тамари Розової. Згодом у лютому відбувалась інтенсивна підготовка до виступу, оскільки він мав відбутися англійською мовою. Вже у березні Пелагії вдалось відвідати наживо старовинне чеське місто Пардубіце, адже грант покривав витрати на проїзд та проживання.

   Перемога у міжнародному конкурсі – це велика честь для Пелагії та всієї нашої спільноти, адже засвідчує високу якість підготовки викладачами Навчально-наукового інституту філософії та освітньої політики (директор –доцент Сергій Русаков).

chehia 2

    Колектив Драгоманівського університету пишається студентством, яке не лише здобуває освіту в аудиторіях, але й вдало представляє нашу спільноту на міжнародних заходах. Лише нещодавно повернулась делегація філософів та культурологів, що брали участь у Зимовій школі у Люблянському університеті (Словенія) і ось вже радо вітаємо першокурсницю з грантом для участі в конференції в Чехії. Долати кордони та ділитися своєю експертизою – ось що робить наших студентів  особливими! 

chehia 3

    Пардубіце – старовинне місто в Чехії, який приваблює красою своєї історії та культури. Крім виступу в університеті, студентка змогла побувати в музеях та насолодитись шармом чеських вулиць. Участь у наукових конференціях – це чудова можливість не лише демонструвати свої знання, але й відкривати перед собою нові міста та країни. 

Навчально-наукового інституту

філософії та освітньої політики