Ми єдині і сильні! Ми переможемо!

Історія університету

Абітурієнтам

Головна / Новини / Події / Ректорат 11 березня 2024 року

Ректорат 11 березня 2024 року

  11 березня 2024 року в Українському державному університеті імені Михайла Драгоманова відбулось засідання ректорату.

 

 rectorat berezen 1

  На початку засідання було відзначено колектив університету. Зокрема, благодійна організація «Благодійний фонд «Змінимо наші життя» передала Подяку колективу викладачів та студентів Українського державного університету імені Михайла Драгоманова за волонтерську діяльність під час війни в Україні, безкоштовне навчання та підтримку дітей, які постраждали від війни в Україні, за відданість педагогічній справі, вагомий внесок у розвиток вітчизняної освіти.

rectorat berezen 2

А також командування та особовий склад військової частини вручив подяку завідувачці відділу аспірантури і докторантури Ксенії Боднар за активну громадську позицію, патріотизм, проявлену волонтерську ініціативу та підтримку військовослужбовців частини.

rectorat berezen 3

 Відокремлений підрозділ нашого університету – Дитяча інженерна академія – має нові перемоги, з якими на засіданні ректорату поділився її директор Дмитро Боровик.

rectorat berezen 4

    На порядку денному засідання був розгляд двох питань – звіту про стан освітньої і наукової діяльності кафедри освіти дорослих Навчально-наукового інституту перепідготовки та підвищення кваліфікації і звіту про збереження психологічного здоров’я студентської молоді факультету психології в період воєнних дій.

   Заслухавши доповідь завідувача кафедри освіти дорослих Володимира Слабка, було ухвалено активізувати участь професорсько-викладацького складу у конкурсі наукових проєктів, що фінансуються МОН України, Національним фондом досліджень, європейськими дослідницькими структурами, залучити до цього здобувачів освіти до участі; вдосконалити роботу щодо збільшення публікацій у журналах, що індексуються у наукометричних базах Scopus та Web of Science та участь у конкурсах з академічної мобільності (ERASMUS+, DAAD тощо).

rectorat berezen 7

   Про збереження психологічного здоров’я студентської молоді факультету психології в період воєнних дій доповіла заступник декана з наукової роботи та міжнародних зв’язків факультету Леся Вольнова. Роботу факультету у цьому напрямі було схвалено. Крім того, було ухвалено налагодити співробітникам факультету зв’язки з міжнародними психологічними організаціями, долучитися до проєктів, учасники яких здійснюють волонтерську діяльність з метою засвоєння додаткових практичних інструментів для подолання особистістю стресу, травми, життєвих криз, тривожності та розвитку в неї резилієнтності й зміцнення психологічної рівноваги в умовах воєнних дій; продовжити створення на факультеті освітніх проєктів для населення деокупованих територій для того, щоб розширити контекст освітніх та навчальних програм для здобувачів вищої освіти з проблем корекційної, реабілітаційної та просвітницької роботи та ін.

rectorat berezen 5

rectorat berezen 6

   Ректор університету Віктор Андрущенко підкреслив важливість цього напряму діяльності, оскільки психологічна підтримка суспільству нині дуже потрібна, та зауважив необхідність посилити психологічне здоров’я студентської молоді університету.

Пресслужба університету