Ми єдині і сильні! Ми переможемо!

Історія університету

Абітурієнтам

Головна / Новини / Події / Надзвичайний і Повноважний Посол Швеції в Україні Мартін Оберг відвідав Український державний університет імені Михайла Драгоманова

Надзвичайний і Повноважний Посол Швеції в Україні Мартін Оберг відвідав Український державний університет імені Михайла Драгоманова

   28 лютого 2024 року до Українського державного університету імені Михайла Драгоманова завітав Надзвичайний і Повноважний Посол Швеції в Україні Мартін Оберг.

   Ректор університету Віктор Андрущенко радо зустрів та поспілкувався з паном Обергом, ознайомив з університетом, його новим статусом, основними напрямками роботи та аспектами міжнародного співробітництва.

   У зустрічі взяли участь також проректор з міжнародних зв’язків Володимир Лавриненко, проректор з навчально-методичної роботи Роман Вернидуб, проректор з наукової роботи Григорій Торбін, керівниця відділу міжнародних зв’язків Алла Гуменюк, завідувач кафедри політології та державного управління Борис Гуменюк.

   posol 1

posol 2

   У розмові з Послом Віктор Петрович висловив подяку за допомогу Україні під час повномасштабної війни рф проти України та озвучив перспективи розвитку взаємовигідного співробітництва між двома країнами на університетському рівні.

    Віктор Петрович подякував пану Послу за відвідини університету і згоду поспілкуватися зі студентами та подарував йому два томи книги англійською мовою «Організоване суспільство».

posol 3

posol 7

    Мартін Оберг виступив перед студентами та викладачами університету, відповів на десятки запитань, якими просто засипали зацікавлені у розмові студенти. Тематика бесіди стосувалася українсько-шведських стосунків, міжнародної безпеки та вирішення завдань опору російській агресії.

posol 16

posol 9

posol 10

posol 17

posol 19

На знак подяки за цікаву дискусію студенти подарували пану Послу картину, написану студентом педагогічного факультету на тему екологічної катастрофи на Херсонщині після підриву російським агресором Каховської ГЕС.

posol 22

І, звичайно ж, на згадку про цю зустріч відбулося спільне фотографування.

posol 23

posol 24posol 25

Пресслужба університету