Ми єдині і сильні! Ми переможемо!

Історія університету

Абітурієнтам

Головна / Новини / Події / Груднева Вчена рада університету 2023 року

Груднева Вчена рада університету 2023 року

   21 грудня 2023 року відбулось засідання Вченої ради університету. Розпочалось воно традиційно з вручення нагород. Зокрема, президент Академії наук вищої освіти України Станіслав Табачніков нагородив ректора університету академіка Віктора Андрущенка Медаллю ім. Миколи Івановича Пирогова. Також Станіслав Ісакович вручив відомому українському поету, народному артисту України, заслуженому діячеві мистецтв України, професору Драгоманівського університету Андрію Демиденку Диплом академіка Національної академії наук вищої освіти України.

vchena rada 1

vchena rada 2

vchena rada 3

vchena rada 4

vchena rada 5

     На Міжнародній виставці «Освіта та кар'єра – День студента» Український державний університет імені Михайла Драгоманова був удостоєний почесного звання «Лідер вищої освіти України» та Золотою медаллю у номінації «Інклюзивна освіта: рівні права – рівні можливості. Організація навчання під час дії воєнного стану», які було передано ректору університету Віктору Андрущенку. Віктор Петрович подякував Ірині Маркусь, декану факультету спеціальної та інклюзивної освіти, за участь у виставці та активізацію діяльності факультету.

vchena rada 6

Викладачам університету, які здобули ступінь доктора філософії, ректор вручив дипломи.

vchena rada 7

vchena rada 8

     На порядку денному останнього у цьому році засідання було розглянуто питання про розвиток міжнародного співробітництва у 2023-2024 навчальному році, його перспективи та виклики (доповідав В. Лавриненко) та про мистецьку освіта і хоровий спів як духовну складова розвитку класичного університету (доповідав В. Федоришин).

vchena rada 9

vchena rada 10

    На завершення Віктор Андрущенко підкреслив необхідність розширювати міжнародну співпрацю та знайомити світ з українською культурою, її мистецькою складовою, літературою, музикою, живописом тощо.

vchena rada 11

vchena rada 12

vchena rada 13

vchena rada 14

Пресслужба університету