Ми єдині і сильні! Ми переможемо!

Історія університету

Абітурієнтам

Головна / Новини / Співчуття / Пам'яті Мозгової Наталії Григорівни

Пам'яті Мозгової Наталії Григорівни

   З сумом сповіщаємо про велику втрату – пішла з життя докторка філософських наук, професорка, завідувачка кафедри філософії Навчально-наукового інституту філософії та освітньої політики Українського державного університету імені Михайла Драгоманова, заслужена працівниця освіти України Мозгова Наталія Григорівна.

   Протягом 41 року своєї праці в Драгомановському університеті Наталія Григорівна працювала задля розвитку філософської освіти та науки. Талановита та допитлива. Вона невпинно присвячувала свій час науковим та педагогічним дослідженням, ставши не лише видатним вченим, але й мудрим наставником.

 

   Мозгова Наталія Григорівна, відома своїм глибоким розумінням філософських проблем, зробила вагомий внесок у гносеологію, філософію науки, логіку та інші ключові аспекти філософських досліджень. Її наукові досягнення визнані та поважаються не лише в Україні, але й за кордоном.

   Безперестанна праця та постійне прагнення до самовдосконалення виявилися у захисті двох важливих дисертацій:  у 1997 році – кандидатської дисертації «Гносеологічна проблематика у творчості Петра Ліницького» та у 2006 році – докторської дисертації «Київська духовно-академічна філософія: аналіз логіко-гносеологічних тенденцій». Її глибокі дослідження у гносеології та аналізі логіко-гносеологічних тенденцій залишаться знаковими для української філософії на довгі роки. 

   Мозгова Наталія Григорівна була у складі робочої групи, яка працювала в архівах та довела історичну правду щодо дати заснування Драгоманівського університету, а також стояла біля витоків створення філософського інституту у 2005 році.

   Вона була не лише видатним філософом, але й відомим педагогом, що формувала молоді філософські розуми. Її лекції та семінари стали джерелом натхнення для численних студентів та аспірантів.

   Висловлюємо щирі співчуття родині, друзям і колегам Мозгової Наталії Григорівни. Її внесок у розвиток філософії та освіти залишиться невмирущим.

   Світла пам'ять! 

Бібліографічний покажчик Наталії Григорівни Мозгової (2012)

Книжка про Інститут філософської освіти та науки (2015)

mozgova 1 2