Ми єдині і сильні! Ми переможемо!

Історія університету

Абітурієнтам

Головна / Новини / Події / Тренінги з домедичної допомоги

Тренінги з домедичної допомоги

В університеті стартувала серія тренінгів з домедичної допомоги в умовах бойових дій/воєнного стану.

Перша група студентів та студенток пройшла такий тренінг 4 грудня. У супроводі досвідчених інструкторів ВГО «Всеукраїнська рада реанімації та екстреної медичної допомоги» вони навчились зупиняти масивну зовнішню кровотечу, яка загрожує життю. Для цього використовували джгути типу SWAT-T та CAT, тампонували рани, застосовували еластичні та марлеві бинти, накладали стискувальну пов’язку. Такі навички вкрай необхідні за нинішніх обставин та обстрілів столиці.

Ще одна частина курсу – серцево-легенева реанімація при раптовій зупинці кровообігу. Вміння перезапускати серце та проводити штучну вентиляцію легень може врятувати людині життя. Важливо розпочати реанімаційні дії ще до приїзду медиків на місце події. Власне, такі сценарії й опрацьовували учасники та учасниці курсу.  

Завдяки фінансовій підтримці міжнародних партнерів навчання для нашої студентської молоді безоплатне, а записатись на нього попередньо могли усі охочі.

Ми вдячні організаторам тренінгів за цю можливість!

Цей проєкт реалізується за підтримки програми “Український фонд швидкого реагування” (https://www.facebook.com/UkraineRapidResponseFund), яку втілює IREX за підтримки Державного департаменту США.

domed dopomoga

Пресслужба університету