Ми єдині і сильні! Ми переможемо!

Історія університету

Абітурієнтам

Головна / Новини / Події / ВШАНУЙМО ПАМ'ЯТЬ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРІВ!

ВШАНУЙМО ПАМ'ЯТЬ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРІВ!

   Щороку в четверту суботу листопада, Україна вшановує пам'ять жертв Голодомору 1932-1933 рр. і масових штучних голодів 1921–1923 і 1946–1947 рр. Сьогодні, 25 листопада 2023 року, виповнюється 90 років від організованого сталінським режимом Голодомору.

    Масове фізичне винищення українців було свідомим терористичним актом тоталітарної системи, що заморила голодом мільйони невинних душ.

   Цього року ми вшановуємо пам’ять жертв сталінського геноциду в умовах другого року повномасштабної війни з росією, яка знову супроводжується геноцидними практиками. російський режим не приховує мети знищити українців, нашу ідентичність, мову, культуру, інфраструктуру. Ті, хто чинить злочини проти людства і спричиняє трагедії, мають бути засуджені, а жертви – справедливо пошановані, інакше непокаране зло повертатиметься знову і знову.

   Вшануймо пам’ять убитих голодом – долучаймося о 16:00 до акції «Запали свічку» та до Загальнонаціональної хвилини мовчання. Нехай ці вогники стануть символами скорботи і пам’яті про мільйони загублених життів українців та глибоку віру, що подібне ніколи й ніде не має повторитися.

   Вічна пам'ять жертвам штучного Голодомору-геноциду!

   Пам’ятаємо. Єднаємося. Переможемо!

golodomor

Пресслужба університету