Ми єдині і сильні! Ми переможемо!

Історія університету

Абітурієнтам

Головна / Новини / Події / «Привіт, Малий!»: прем’єра вистави про нас із вами

«Привіт, Малий!»: прем’єра вистави про нас із вами

    16 листопада 2023 р. в актовому залі УДУ імені Михайла Драгоманова відбулась прем'єра вистави «Привіт, Малий!» за п’єсою Марини Смілянець «Собача будка», яка стала лауреатом І премії Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова 2018».

    Режисерка-постановниця – Ірина Савченко. Режисерка, звукорежисерка – Альона Шашко. Ролі і виконавці: Тарас – Іван Назаренко, Антон – Владислав Іванко, Роман – Євген Прасоленко, Анюта – Валерія Купріянова. Драма на одну дію. Вразлива і непередбачувана, чесна і відверта вистава, яка враз вривається у серце і знаходить там місце. Гостра, болюча, місцями неочікувана, проте щира про нас з вами. Про наші відчуття і почуття, про наші втрати і здобутки, про наш біль і нашу радість. Ця вистава про нас, коли ми часто думаємо, що любити спогади легше, ніж живу людину.

 
malyj 1

    Троє братів, які втратили найдорожчу людину, – батька, мають навчитися жити разом, приймаючи болі і почуття один одного.

   Туга втрати, що зібрала всіх героїв разом в одному місці, відновлює всі давні спогади. Вони не розуміють і не вміють себе приймати. Їхні почуття, стани такі мінливі та невловимі. Часом ті самі знайомі для них з дитинства місця відкриваються болючими ранами. І по-особливому самотніми відчувають себе брати.  Кожен з персонажів має свою історію, про яку хочеться кричати, спогади, які душать, і думки, які вбивають почуття. «Поки ми живемо біль – це єдине, що ми по-справжньому відчуваємо. Все інше – ілюзії», – згадують вони батькову фразу. Замість простого «Як ти?» ми прокручуємо у себе у голові різні питання: «Чи могло статись якось по-інакшому?». Тим самим до неможливості все ускладнюємо. Не варто відкладати все наостанок. Треба вникати у життя дорогих тобі людей і намагатися їм допомогти.

   «Привіт, Малий!» – це про Людей та їхні проблеми. Це про відповіді та орієнтири. Це про наш з вами світ, який існує тільки завдяки Любові, Відданості, Честі, Відповідальності.

malyj 2

    Вистава «Привіт, Малий» живе в акторах театру «Вавилон» вже довгий час. Перший показ відбувся в 2018 році. Кожного разу виходячи на сцену, ми завдячуємо нашим бойовим котикам, які боронять нас і нашу безпеку великою ціною. Серед них і ті, хто першими зіграв у цій виставі, – актори театру Марія Козир, Дмитро Мацюк, Олексій Чухліб. Власне, і заради них «Вавилон» відновив цю виставу.

    Театр «Вавилон» за осінні місяці вже встиг закрити збори для друзів театру: на турнікети SICH для бійців підрозділу ГІЗ 67 бригади, який мінує та розміновує, на реабілітацію Олексія Ситника, на прилад нічного бачення Олександру Чернюку для «Жіночого батальйону», на «тепло» для вавилонівських бойових котів Дмитра Мацюка та Олексія Чухліба.

   Наразі театр «Вавилон» збирає для Окремого Загону Спецпризначення, який захищає нас! Їм дуже потрібен теплий водонепроникний одяг! Вистава «Привіт, Малий!» допомогла зібрати 6 тисяч гривень. Ми дуже вдячні за ваші донати. Цього б не сталося без відданого глядача. Актори та режисери театру надсилають всім свої теплі та міцні обійми за підтримку, особливо в цей воєнний час. Театр «Вавилон» любить своїх глядачів і закликає вірити, попри всі негаразди!

malyj 3

Колектив театру «Вавилон»