Ми єдині і сильні! Ми переможемо!

Історія університету

Абітурієнтам

Головна / Новини / Події / Міждисциплінарний круглий стіл «Філософія та публічні комунікації: інформаційний простір сучасної культури»

Міждисциплінарний круглий стіл «Філософія та публічні комунікації: інформаційний простір сучасної культури»

   Вже рік як освітянська й журналістська спільноти без членкині Національної спілки журналістів України, головної редакторки тижневика «Освіта» Ольги Степанівни Коноваленко… Тож потреба зібратися і згадати добрим словом назріла сама собою.

   Навчально-науковий інститут філософії та освітньої політики Українського державного університету імені Михайла Драгоманова ініціював захід, приурочений її пам’яті. І вже 27 жовтня 2023 року відбувся Міждисциплінарний круглий стіл «Філософія та публічні комунікації: інформаційний простір сучасної культури» в Науковій бібліотеці університету, проведений спільно з Центром українсько-європейського наукового співробітництва. Захід був символічним, оскільки відбувся у День української писемності та мови.

kruglyj stil 1

Спогади про чудову людину, прекрасного професіонала, талановиту майстриню слова лунали у виступі ректора Українського державного університету імені Михайла Драгоманова академіка Віктора Андрущенка.

kruglyj stil 2

kruglyj stil 3

kruglyj stil 4

Проректор з наукової роботи Григорій Торбін привітав учасників Круглого столу та побажав їм плідної роботи і цікавих наукових дискусій.

kruglyj stil 5

Декан факультету української філології та літературної творчості Анатолій Висоцький згадав Ольгу Степанівну як обдаровану й талановиту журналістку-публіциста, тепло відгукнувся про довгі роки співпраці.

kruglyj stil 6

Круглий стіл об'єднав понад 60 науковців і дослідників, які активно взяли участь в обговоренні актуальних питань щодо філософської журналістики, феномена постправди, есеїстики, соціальних медіа та ін. Серед озвучених тем – роль освітянської журналістики, соціальних мереж у філософії та публічних комунікаціях, свободу слова в українських медіа під час війни, інформаційний простір сучасної культури, мережеву публіцистику, релігійну журналістику, сторітелінг в сучасній журналістиці та багато ін. І, звичайно, низка тем, пов’язаних з тижневиком «Освіта».

kruglyj stil 7

kruglyj stil 8

Учасниками заходу були як видатні представники академічної спільноти, які зробили вже значний внесок у розвиток української освіти та науки, так і студенти, які тільки роблять свої перші кроки у власному науковому дослідженні.

kruglyj stil 9

kruglyj stil 10

Завітала на зустріч і донька видатної журналістки Наталія Монзолевська, що надало події особливого змісту.

kruglyj stil 11

Модерував круглий стіл директор Інституту Сергій Русаков.

kruglyj stil 12

Пресслужба університету