Ми єдині і сильні! Ми переможемо!

Історія університету

Абітурієнтам

Головна / Новини / Події / Вчена рада університету (жовтень 2023 року)

Вчена рада університету (жовтень 2023 року)

   На Вченій раді, що відбулась 26 жовтня 2023 року, за ініціативу та наполегливість, високий професіоналізм, сумлінне виконання службових обов’язків, вагомий особистий внесок у розвиток сфери освіти і науки України ректор університету Віктор Андрущенко нагородив драгоманівців та вручив їм відзнаки та подяки. Декан факультету фізичного виховання, спорту і здоров’я Олексій Тимошенко та директор відокремленого структурного підрозділу «Дитяча інженерна академія» Дмитро Боровик отримали посвідчення та відзнаку Почесного звання «Заслужений працівник освіти України».

vchena rada zovten2023 1

vchena rada zovten2023 2

vchena rada zovten2023 3

vchena rada zovten2023 4

vchena rada zovten2023 5

vchena rada zovten2023 6

vchena rada zovten2023 7

vchena rada zovten2023 8

vchena rada zovten2023 9

    Відповідальний секретар Приймальної комісії університету професор Тарас Олефіренко виступив із доповіддю про особливості формування контингенту студентів (слухачів) у 2023 р. Заслухавши та обговоривши її, Вчена рада роботу приймальної комісії УДУ імені Михайла Драгоманова у 2023 році щодо формування контингенту студентів (слухачів) за освітніми ступенями бакалавра та магістра схвалила, а також ухвалила ще низку пунктів, серед яких продовження інформаційної та профорієнтаційної роботи щодо виявлення обдарованої молоді, зорієнтованої на вступ до університету.

vchena rada zovten2023 10

   Очільниця Центру гуманітарної та молодіжної політики університету Таміла Новіцька та голова Студентського парламенту Дарина Жукова доповіли про розвиток студентського самоврядування в навчальних підрозділах університету, зокрема розповіли про зміну підходів до розвитку, організації роботи органів студентського самоврядування у зв’язку з війною, оскільки основним заданням усіх колективів є допомога ЗСУ і наближення перемоги. Тож найбільш актуальними напрямками сьогодні є волонтерство, акції пам’яті, благодійність, культурно-просвітницька діяльність, соціальні проєкти та спортивно-масові заходи.

   Студенти-драгоманівці на волонтерських засадах здійснюють освітню діяльність для дітей з деокупованих територій, найбільш активними є представники факультету математики, інформатики та фізики, природничого та факультету іноземної філології.

    На жаль, вже звичними для нас стають акції вшанування пам’яті полеглих у війні наших студентів – проєкт «СтуденТИ» історичного факультету, «Моя історія війни... Війна очима студентської молоді», «Крізь біль» педагогічного факультету. Найчастіше такі заходи мають ще й благодійний характер, зокрема виставка-аукціон «Рефлексія війни у мистецьких практиках», концерт «Незламні» факультету технології та дизайну, Благодійний марафон в ботанічному саду.

   Щоденно ми популяризуємо та поширюємо україномовний культурний контент. Студенти університету мали змогу у цьому півріччі зустрітися з журналістом-розслідувачем, документалістом Тарасом Лазером, співзасновницею та головною редакторкою видавництва «Віхола» Ольгою Дубчак, відвідати презентацію антології наймолодшої української поезії «Ніжний вал» Віталія Білозіра (організатор – факультет української філології).

   Молодь нині активно долучена до різних благодійних соціальних та інтелектуальних ініціатив на благо України, зокрема «Я маю право на життя» Навчально-наукового інституту права і політології, «Хай серце не втрачає доброти» факультету спеціальної та інклюзивної освіти.

   Для створення умов популяризації найкращих здобутків національної культурної і духовної спадщини, підтримки професійної й самодіяльної творчості відновили традицію відвідування студентами музеїв, культурно-просвітницьких івентів, зокрема благодійний музично-освітній захід «Мистецтво духовності: музика та простір духовності Києва», екскурсії в музеї міста, театральні вистави, організовані факультетом мистецтв, інститутом філософії та освітньої політики, інститутом соціології та соціальної політики.

   З метою сприяння активній спортивній і фізичній підготовці, спрямованій на утвердження здорового способу життя здобувачів вищої освіти, протягом вересня-жовтня 2023 року на базі факультету фізичного виховання, спорту і здоров’я було проведено Кубки ректора з волейболу, боулінгу, футболу, Благодійний марафон у ботанічному саду.

   Постійно працюємо над формуванням лідерських компетентностей, особистої психологічної та духовної стійкості, проактивної життєвої позиції і усвідомленої громадянської відповідальності студентів. Голови студентських парламентів структурних підрозділів університету за декілька останніх місяців відвідали низку заходів: «Український молодіжний форум: відновлення в єдності», «Всеукраїнський форум органів студентського самоврядування», «Четвертий конгрес української студентської ліги» та ін.

vchena rada zovten2023 11

    Наприкінці засідання представники Студентського парламенту університету передали від студентів Подяку ректору Віктору Андрущенку та всьому колективу УДУ імені Михайла Драгоманова за створення найкращих умов для розвитку та самореалізації студентства.

vchena rada zovten2023 12

Спільними зусиллями наближаємо нашу перемогу!

Пресслужба університету