Ми єдині і сильні! Ми переможемо!

Історія університету

Абітурієнтам

Головна / Новини / Події / Представник ЮНІСЕФ в Україні Мурат Шахін став почесним професором Українського державного університету імені Михайла Драгоманова

Представник ЮНІСЕФ в Україні Мурат Шахін став почесним професором Українського державного університету імені Михайла Драгоманова

26 жовтня 2023 року до когорти почесних професорів Українського державного університету імені Михайла Драгоманова приєднався Представник ЮНІСЕФ в Україні Мурат Шахін.

Урочисте засідання Вченої ради університету відкрив ректор УДУ імені Михайло Драгоманова, член-кореспондент НАН України, академік НАПН України, професор Віктор Андрущенко.

shahin 1

shahin 2

shahin 3

     Посаду Представника ЮНІСЕФ в Україні пан Мурат Шахін зайняв 2021 року, очоливши роботу ЮНІСЕФ в Україні задля забезпечення дотримання прав усіх дітей, підлітків та молоді, особливо з найбільш вразливих груп, та реалізацію їхнього потенціалу в безпечному й інклюзивному суспільстві. Під час війни ЮНІСЕФ під керівництвом пана Шахіна розширив програми допомоги і підтримки дітей в Україні. Зокрема, за його особистого сприяння були облаштовані укриття в вісімдесяти дитячих садках і школах. Протягом цього року планується відновлення ще п’ятдесяти садочків. У відповідь на запит держави в особі Міністерства освіти та науки пан Мурат Шахін сприяв наданню ноутбуків, планшетів, навчальних матеріалів вчителям та учням, щоб переміщені діти і освітяни мали змогу продовжити навчання та викладання. Перші двадцять тисяч пристроїв від ЮНІСЕФ вже використовуються учнями молодших і середніх класів по усій Україні. З початку війни понад сімсот сімдесят тисяч дітей отримали набори для раннього розвитку, дозвілля та навчання «Школа в коробці». Під керівництвом пана Мурата Шахіна ЮНІСЕФ розробили інструменти для вчителів щодо надання послуг психічного здоров’я та психосоціальної підтримки, розширили доступ дітей та молоді до розвитку життєвих навичок, а також надали рекомендації стосовно безпеки під час війни.

    Відповідно до рішення Вченої ради університету, оголошене проректором з наукової роботи університету професором Григорієм Торбіном, Представнику ЮНІСЕФ в Україні Мурату Шахіну було присвоєно звання Почесного професора Українського державного університету імені Михайла Драгоманова.

shahin 4

shahin 5

   Ректор УДУ імені Михайла Драгоманова Віктор Андрущенко вручив диплом Почесного професора Українського державного університету імені Михайла Драгоманова Мурату Шахіну, привітав його у Драгоманівській родині та подарував своє двотомне видання «Organized society» («Організоване суспільство»).

shahin 6

    Вітальне слово виголосив президент Малої академії наук, доктор фізико-математичних наук, професор, академік НАН України, академік НАПН України Станіслав Довгий.

   Музичне вітання дарувала Національна заслужена капела бандуристів України імені Григорія Майбороди (генеральний директор-художній керівник колективу – народний артист України Юрій Курач) та народний артист України Сергій Магера.

shahin 7

shahin 8

Пресслужба університету