Ми єдині і сильні! Ми переможемо!

Історія університету

Абітурієнтам

Головна / Новини / Події / Зимовий випуску магістрів української філології

Зимовий випуску магістрів української філології

   Лютий місяць 2023 року розпочався в УДУ імені Михайла Драгоманова з випуску магістрів української філології. Блакитна зала центрального корпусу цього ранку була сповнена радістю, оповиту сумом, хвилювань, планів та ідей на майбутнє, безмежної вдячності, обіймів …

   Привітати випускників з їхнім новим статусом дипломованих магістрів завітали друзі, викладачі та керівництво закладу – в.о. ректора Віктор Андрущенко,  проректор з міжнародних зв’язків Володимир Лавриненко, проректор з наукової роботи Григорій Торбін, керівниця Навчально-методичного центру Ірина Маркусь.

   В.о. ректора Віктор Андрущенко, вітаючи випускників, зауважив, що у філологів особлива державницька місія – вони несуть українське слово у суспільство, поширюють його у світі, тож і відповідальність мають велику, а особливо нині – у час війни, яку розпочала росія, війни як звичайної, так і інформаційної. «Ви оберігаєте слово, а отже, й життя нашої нації», – наголосив Віктор Петрович.

vypusk fil 2

   Традиційно на посвяті у студенти декан факультету Анатолій Висоцький дзвонить у перший для них дзвінок на навчання в університеті, на випускному ж – для них звучить останній дзвоник. Анатолій Васильович привітав молодих фахівців та підкреслив необхідність гідно нести звання драгоманівців-малишківців.

vypusk fil 1

vypusk fil 3

    Довгопол Олександра привітала випускників від імені першокурсників, тих, що тільки-но розпочали свій шлях до здобуття власної професії, побажавши вільного й легкого польоту у житті, щасливої життєвої дороги кожному випускникові.

vypusk fil 4

   Слово від випускників мала можливість висловити й одна з кращих випускниць цього курсу Софія Денисюк, яка подякувавши викладачам за навчання, підкреслила:

  «Сьогодні, як ніколи, усвідомлюємо нашу місію. Обіцяємо нести її шкільними класами, каналами, установами містечок і сіл. Обіцяємо, ви будете пишатися нами так, як сьогодні ми пишаємося вами. Обіцяємо, ваші знання завжди будуть фундаментом не лише в нашій професійній діяльності, але й наукою в житті. Вони будуть завжди з нами, як і ми будемо біля вас, бо колишніх драгоманівців не буває.

    Ми пройшли і проходимо складний шлях. Разом із вами вчимося заново існувати в умовах повномасштабної війни. Ховаючись від ракет, обстрілів, в умовах темрями ви продовжили нас вчити, а ми продовжили навчатися…

vypusk fil 21

   Ми обіцяємо усім, хто нині тримає нам небо, старанно виконувати свою роботу на усіх фронтах. Писати крізь тишу, чесно будувати мову і Україну. І вічно пам'ятати про ціну наших дипломів. 

   Сьогодні у 2023 році перед вами вже не пташата, а свідомі дорослі люди, які обіцяють бути гідними отриманої цінної можливості жити. Бути гідними почесного знання випускників драгоманівців».

vypusk fil 5

   Пишаємося, що нове покоління молоді зростає національно свідомими громадянами, які розуміють важливість підтримки і допомоги країні й військовим у час війни. Випускники-філологи запросили на своє свято директорку фонду «Відродження Захисників України», військову, волонтерку, яка активно допомагає ще з 2014 року ЗСУ, родинам загиблих, полоненим Тетяну Руденко та військового Анатолія Кірду, аби подякувати їм за можливості, які вони мають завдяки їхній діяльності.

vypusk fil 7

vypusk fil 6

   Тож вони організували благодійний донат на потреби ЗСУ серед випускників, викладачів та гостей заходу та, назбиравши понад 18 тис., передали їх у фонд. Крім цього, усі випускники підписали український прапор та передали його на передову, аби вкотре  засвідчити свою підтримку та безмежну вдячність ЗСУ.

vypusk fil 8

   Щиро вітаємо всіх випускників з отриманням дипломів та бажаємо професійних успіхів, натхнення, кар'єрного злету та щасливої життєвої дороги.

vypusk fil 9

vypusk fil 10

vypusk fil 11

vypusk fil 12

vypusk fil 16

vypusk fil 18

vypusk fil 17

vypusk fil 20

 

Пресслужба університету