З Днем Конституції України!

Ми єдині і сильні! Ми переможемо!

Історія університету

Абітурієнтам

Головна / Новини / Події / ІІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Теорія і практика використання інформаційних технологій в умовах цифрової трансформації освіти»

ІІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Теорія і практика використання інформаційних технологій в умовах цифрової трансформації освіти»

   19–20 червня 2024 року в Українському державному університеті імені Михайла Драгоманова за ініціативи кафедри інформаційних технологій і програмування відбулася ІІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Теорія і практика використання інформаційних технологій в умовах цифрової трансформації освіти».

   Співорганізаторами конференції виступили українські заклади вищої освіти (Інститут педагогіки Національної академії педагогічних наук України, Інститут цифровізації освіти Національної академії педагогічних наук України, Національний університет «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка, Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського, Тернопільський національний педагогічний університет імені В.  Гнатюка), заклади середньої освіти (Ліцей «ДОМІНАНТА» міста Києва, Києво-Печерський ліцей № 171 «ЛІДЕР») та заклад вищої освіти з Франції (Université Côte d'Azur).

konf informat 1

konf informat 2

konf informat 3

    З вітальним словом до учасників конференції звернувся проректор з наукової роботи, доктор фізико-математичних наук, професор Григорій Торбін. З вітальним словом та цікавою науковою доповіддю виступив декан факультету математики, інформатики та фізики, доктор фізико-математичних наук, професор Микола Працьовитий.

konf informat 5

konf informat 6

Питання, що розглядались на конференції, є актуальними для сучасного інформаційного суспільства та широкого застосування цифрових технологій в освіті. Актуальність тематики конференції підтвердилася кількістю учасників, які виявили бажання взяти участь у заході (їх було понад 300).

konf informat 7

На пленарному засіданні було виголошено низку цікавих доповідей щодо питань використання цифрових технологій в освітній діяльності (для компенсації освітніх втрат, організації навчального процесу в школі та ЗВО, підготовки майбутніх вчителів), методичних, технічних та філософських аспектів використання ШІ в навчальному процесі.

Цікавими та захоплюючими виявилися майстер-класи, організовані викладачем кафедри інформаційних технологій і програмування УДУ імені Михайла Драгоманова (М.Мовчан), вчителями кафедри інформатики Києво-Печерського ліцею № 171 «ЛІДЕР» (М. Касьян, М. Чалик, Н. Проценко) вчителями та учнями Ліцею «ДОМІНАНТА» міста Києва (Р. Банак, Н. Поданчук, І. Дробот, М. Холява, Ю.Кемалджаном, К. Антоном, Дж. Назаром).

konf informat 8

konf informat 9

konf informat 10

konf informat 11

konf informat 12

konf informat 13

konf informat 14

Після проведення пленарного засідання та майстер-класів учасники конференції продовжили роботу в наукових секціях конференції. Загалом всі учасники отримали багато позитивних емоцій у спілкуванні з колегами, однодумцями, проводячи дискусії з питань методики використання інформаційних технологій у навчальному процесі.

Кафедра інформаційних технологій і програмування