З Днем Конституції України!

Ми єдині і сильні! Ми переможемо!

Історія університету

Абітурієнтам

Головна / Новини / Події / Драгоманівська делегація взяла участь у науковій конференції з культури та мистецтва

Драгоманівська делегація взяла участь у науковій конференції з культури та мистецтва

   Наприкінці травня 2024 року студенти та викладачі Драгоманівського університету взяли участь у Міжнародній науковій конференції з актуальних проблем культури та мистецтв.

   Уже вдруге драгоманівці відвідують Волинський національний університет імені Лесі Українки завдяки тісній співпраці Навчально-наукового інституту філософії та освітньої політики з Факультетом культури та мистецтв Лесиного університету. Захід став платформою для обміну знаннями та досвідом, обговорення нових ідей та тенденцій у сфері культури та мистецтв, а також зміцнення академічних зв'язків між закладами вищої освіти.

   Участь у наукових заходах є важливою складовою професійного зростання, переконаний ректор УДУ імені Михайла Драгоманова академік Віктор Андрущенко. Тому другий рік поспіль Український державний університет імені Михайла Драгоманова стає співорганізатором культурологічної конференції: студенти та викладачі готують доповіді для заходу, активно пишуть наукові тези для збірника конференції. Враховуючи, що подія відбувається на березі мальовничого озера Світязь, то участь у такій конференції принагідно допомагає відпочити від міської метушні та зосередитись на спілкуванні з колегами з інших університетів та наукових дискусіях в межах заходу.

kult 1

   Завдяки ретельно продуманій програмі перебування Драгоманівська делегація відвідала факультет культури і мистецтв ВНУ імені Лесі Українки, де декан факультету професор Віталій Охманюк провів екскурсію та організував зустріч з колективом факультету. Після цього відбувся теоретико-методологічний семінар та екскурсія центром Луцька.

kult 2

    bЦього року студенти та викладачі Навчально-наукового інституту філософії та освітньої політики взяли участь у заході завдяки стипендії випускника House of Europe, яку виборов керівник інституту Сергій Русаков. Стипендія змогла покрити більшість витрат учасників та учасниць, тому така підтримка міжнародних організацій дуже важлива для молодих науковців, які працюють над культурологічними проблемами про ідентичність, студії пам’яті, популяризацію мистецтва, культурну спадщину, український кінематограф та ін. Важливо, що ці теми осмислюють як студенти та викладачі спеціальності «Культурологія», так і спеціальності «Філософія». Такий підхід викликав інтерес до наукових філософсько-культурологічних напрацювань нашого університету у всіх учасників конференції, оскільки на пленарному засіданні виступила культурологиня Лариса Осадча, а в другий робочий день конференції відбулась серія тематичних панельних дискусій щодо російсько-української війни, штучний інтелект та сучасне мистецтво.

kult 3

   Особливою прикрасою цієї конференції стала мистецька програма в другій половині другого робочого дня, яку спеціально готує Факультет мистецтв імені Анатолія Авдієвського під керівництвом професора Василя Федоришина. Студенти та викладачі демонструють не лише практичну складову тем, які обговорюють теоретики-культурологи, а й популяризують українських композиторів, як класиків, так і сучасників.

kult 4

  Активну участь у заході вже другий рік поспіль беруть представники Факультету технологій та дизайну на чолі з в.о. декана Тетяною Черновою. Тож університет імені Михайла Драгоманова гідно презентує наукові здобутки під час роботи різних секцій наукового заходу.

  Роль культурологічної науки у сучасному світі не обмежується лише теоретичними дослідженнями. Вона безпосередньо впливає на наш повсякденний досвід, формуючи культурні, соціальні та економічні процеси. Організація та участь у наукових конференціях сприяє не лише обміну думками, а й зміцненню української наукової спільноти.

Навчально-науковий інститут філософії та освітньої політики