З Днем Конституції України!

Ми єдині і сильні! Ми переможемо!

Історія університету

Абітурієнтам

Головна / Новини / Події / Педагогічний факультет УДУ імені Михайла Драгоманова представив виставку писанок в артпросторі SKLO

Педагогічний факультет УДУ імені Михайла Драгоманова представив виставку писанок в артпросторі SKLO

Драгомановський університет шанує давні українські традиції. Особливою є атмосфера напередодні Великодня, коли на різних структурних підрозділах університету відбуваються майстеркласи та виставки, пов’язані з цим світлим святом.

У Великий Четвер, 13 квітня 2023 року, Педагогічний факультет УДУ імені Михайла Драгоманова відкрив виставку «Розмаїття писанок: від традицій до сучасності». Це була презентація творчих робіт студентів і викладачів.

Методика розписування писанок, їх символіка і кольорова гама різняться по всій Україні, тож виставка представила усе різноманіття від карпатського краю до сходу країни, орнаменти півночі нашої Батьківщини та барвисті розписи на писанках південної її частини.

pysanka 1

pysanka 2

pysanka 3

   Подія об’єднала драгомановців, адже в артпростір завітали проректори, керівники різних структурних підрозділів, завідувачі кафедр, викладачі, студенти та співробітники університету. pysanka zastpysanka 4pysanka 5   З вітальним словом до аудиторії звернулися проректор з наукової роботи Григорій Торбін, декан педагогічного факультету Тарас Олефіренко та декан факультету мистецтв імені Анатолія Авдієвського Василь Федоришин.

   Захід продемонстрував синергію різних видів мистецтва та творче єднання факультетів університету. Студенти факультету мистецтв виконали веснянки та гаївки, створивши особливу натхненну атмосферу на виставці.

   Мистецтво писанкарства живе в суспільстві, а майстерність передається з покоління в покоління. Бережемо традиції наших предків, розвиваємо та примножуємо їх!

pysanka 6

Пресслужба університету