Ми єдині і сильні! Ми переможемо!

Історія університету

Абітурієнтам

Головна / Новини / РЕЛІГІЄЗНАВСТВО В УКРАЇНСЬКОМУ ДЕРЖАВНОМУ УНІВЕРСИТЕТІ ІМЕНІ МИХАЙЛА ДРАГОМАНОВА: ПІЗНАЄМО СВІТ РЕЛІГІЇ

РЕЛІГІЄЗНАВСТВО В УКРАЇНСЬКОМУ ДЕРЖАВНОМУ УНІВЕРСИТЕТІ ІМЕНІ МИХАЙЛА ДРАГОМАНОВА: ПІЗНАЄМО СВІТ РЕЛІГІЇ

  Якщо Ви цікавитесь різноманітними релігійними традиціями, їхнім впливом на суспільство та культуру, особливістю державно-церковних відносин, тоді спеціальність "031 Релігієзнавство" в Українському державному університеті імені Михайла Драгоманова саме для вас! Дізнайтесь більше про бакалаврат, магістратуру та аспірантуру однієї з найбільш цікавих спеціальностей Навчально-наукового інституту філософії та освітньої політики.

 

relig

Глибоке розуміння релігійних процесів

Що дає навчання на спеціальності "Релігієзнавство"? Ви здобудете знання про різноманітні релігійні традиції, їхні історичні джерела, філософські основи та сучасні прояви. Це дозволить вам зрозуміти особливості впливу релігії на культуру, політику та суспільство. Сучасний фахівець, який має глибоке розуміння релігійних процесів, може аналізувати та прогнозувати суспільні тенденції, ефективно взаємодіяти з представниками різних культур та віросповідань, а також знаходити порозуміння у багатоконфесійному середовищі. Крім того, наші студенти отримують знання не лише з релігієзнавства, але й з філософії, історії, культурології та соціології. Такий підхід дозволяє отримати комплексне розуміння релігійних явищ та їхньої ролі в різних сферах життя.

 

Кар'єрні можливості


Завдяки активній співпраці з Державною службою України з етнополітики та свободи совісті та іншими стейкхолдерами випускники працюють в державних структурах, міжнародних організаціях, освітніх установах, науково-дослідних інститутах та закладах культури. Релігієзнавча освіта відкриває перед вами широкий спектр кар'єрних перспектив, адже ви здобуваєте не лише всебічні знання про релігійні традиції, а й навички критичного мислення та вміння працювати у багатокультурному середовищі. Це дозволяє нашим випускникам успішно реалізовувати себе у різних сферах та робити вагомий вклад вагомий вклад у сталий розвиток суспільства та міжрелігійного, міжконфесійного діалогу. 

 

Практичні навички, досвід, міждисциплінарний підхід 


Під час навчання ви матимете можливість брати участь у польових дослідженнях, відвідувати релігійні громади та культурні заходи. Це допоможе вам застосувати теоретичні знання на практиці та здобути цінний досвід. Наші студенти постійно відвідують важливі установи столиці та обов'язково знайомляться зі знаковими місцями України під час практики та навчальних екскурсій. Однією з складових підготовки релігієзнавства є залучення до проєктної діяльності кафедри, тому студенти-релігієзнавці стають співорганізаторами популярного "Фестивалю релігійного мистецтва", який включено до міжнародного руху «На підтримку міжнародних проєктів і резолюцій ЮНЕСКО». 

 

Висококваліфікований викладацький склад


Викладачі кафедри богослов'я та релігієзнавства – це відомі науковці та експерти у сфері релігієзнавства, які готові поділитися своїми знаннями та підтримати вас у вашому навчанні. Багаторічний досвід кафедри підтверджується численними державними нагородами, а також міжнародною співпрацею. Ми пишаємось, що саме наші студенти та викладачі є активними учасниками авторитетної організації "Майстерня академічного релігієзнавства".  

 

Науково-дослідницька діяльність


Здобувачі освіти мають змогу долучатися до наукових проєктів, наприклад, державної наукової теми "Єдність православних в Україні як фактор національної безпеки", яку розробляють викладачі кафедри богослов'я та релігієзнавства.  Це чудова можливість набути ключових навичок дослідницької роботи, аналітичного мислення та критичного осмислення інформації, які цінуються в будь-якій професійній сфері. Участь у наукових конференціях та публікація результатів досліджень відкривають нові горизонти для професійного розвитку. Це дає змогу створити репутацію, знайти однодумців та потенційних роботодавців, а також отримати можливість подальшого навчання або роботи за кордоном.

 

Вступ 2024: сучасні гуманітарні спеціальності

Запрошуємо на навчання на бакалаврат релігієзнавствамагістратуру релігієзнавствааспірантуру. Пропонуємо навчання на денній формі, заочній формі та на денній формі з можливістю оформлення індивідуального графіка. Також запрошуємо ознайомитись зі спеціальностями "Філософія", "Культурологія", "Реклама та зв'язки з громадськістю", "Освітня політика".  

Навчання на бакалавраті денної форми здійснюється в аудиторіях з дотриманням безпекових вимог, навчання на магістратурі денної форми - дистанційно, навчання на заочній формі бакалаврату та магістратури – дистанційно. Детальніше про найбільш поширені запитання абітурієнтів про навчання в спеціальному огляді від приймальної комісії

 

Релігієзнавство: пріоритет № 1 
   

Запрошуємо на навчання на спеціальність "Релігієзнавство" в Українському державному університеті імені Михайла Драгоманова! Долучайтесь до нашої дружньої спільноти релігієзнавців, де навчаються справжні лідери думок! Зробіть крок до успішної кар'єри у сфері державної політики, громадської діяльності, культури, освіти та досліджень. 

ДЕТАЛЬНІШЕ ПРО РЕЛІГІЄЗНАВСТВО

 

🌐  Сайт для абітурієнтів

 

Більше про події нашого інституту у соцмережах

📘  Facebook  📣  Telegram  📸  Instagram 🎥  YouTube

 

Навчально-науковbq інститут філософії та освітньої політики