Дорогі драгоманівці! Сьогодні, 18 травня 2024 року, наукова спільнота України відзначає професійне свято – День науки!

   Освіта не може існувати без науки, як і наука без освіти. Розвивати їх у воєнний час не просто.  Нині існує багато викликів, з якими ми постійно зіштовхуємося, та поступово долаємо, виявляючи наші стійкість і віру в перемогу нашої країни.

 

    Дорога Драгоманівська родино! Щиро вітаю вас зі світлим святом Великодня!

   На жаль, наше свято і цього року затьмарене болем. Україні й досі доводиться боронити свої землі від російського агресора, дехто з рідних не зможе сісти з родиною за святковий стіл, дехто назавжди нас покинув і відійшов далеко за обрій життя, щодня ракетні обстріли… Бій за нашу незалежність триває.

   Та диво Христового Воскресіння об’єднує всіх нас у вірі перемоги світла над темрявою, добра над злом, життя над смертю. Нехай чудесне свято Великодня принесе любов та світло у ваші родини, щирість та добро у взаємини! Нехай Господня ласка зігріває та дарує щастя.  Хай ваші серця сповняться радістю, а Великодні дзвони, духмяна паска, писанки принесуть у ваші оселі злагоду і світлу радість!

   26 квітня 2024 року Україна відзначає 38-мі роковини Чорнобильської трагедії. Цього дня 1986 року на Чорнобильській АЕС сталася найбільша і найстрашніша за своїми наслідками техногенна радіаційна аварія. Мільйони людей стали жертвами цієї катастрофи. Сьогодні вшановуємо пам'ять про них, а ще з вдячністю згадуємо мужність, самовідданість і професіоналізм персоналу ЧАЕС, пожежників, військовослужбовців, медиків, учених, які брали участь у ліквідації наслідків аварії.

    Напередодні, 25 квітня, Український державний університет спільно з ВГО Асоціація «Афганці Чорнобиля» за підтримки ректора університету Віктора Андрущенка провели у Патріаршому соборі УГКЦ традиційний Концерт-реквієм «Чорнобиль – молодь буде пам’ятати».

 

   22 квітня 2024 року було проведено семінари «Нормативно-правовий супровід працевлаштування випускників УДУ імені Михайла Драгоманова» здобувачам освіти, випускникам та представникам факультету психології й природничо-географічної освіти та екології в онлайн-форматі.

    Спікером заходу була заступник завідувача організаційно-методичного відділу, кандидат педагогічних наук, доцент Ірина Войтюк.

   Старший науковий співробітник Науково-дослідного центру «Інститут соціальних і правових досліджень імені О. Яременка» Навчально-наукового інституту права та політології Українського державного університету імені Михайла Драгоманова Павло Костенко є керівником Всеукраїнського благодійного фонду «НАРОДНА МРІЯ».

   Нещодавно він спільно з організацією «Союз Українок Америки» та Народною артисткою України Оксаною Білозір передали медичне обладнання до шпиталів Медичних сил Збройних Сил України на суму близько 4 млн грн.

    Спільними зусиллями підтримуємо нашу країну, один одного та наближаємо перемогу!

   Успішно завершилось стажування аспіранта зі спеціальності 053 Психологія УДУ імені Михайла Драгоманова Ростислава Чайки в університеті Гронінгену (www.rug.nl), фінансоване за грантом Європейської програми підтримки українських науковців MSCA4Ukraine (https://sareurope.eu/msca4ukraine)

   Під час стажування було проведено дослідження, в якому взяло участь 250 українських IT-спеціалістів. Досліджувався вплив стресу, викликаного війною і копінг мехінізмів його подолання на кар’єрні результати українських IT-спеціалістів.

   У результаті реалізованого дослідницького проєкту адаптовано та валідовано вісім сучасних опитувальників з психології кар'єри українською мовою. Також підготовлено загальний звіт для учасників дослідження, який можна завантажити - https://drive.google.com/file/d/1vl0LhMGw6df7tzJSdOYsTo8xHe7j8pSA/view?usp=sharing

   16 квітня 2024 року відбулось засідання етносоціологічної наукової школи професора Володимира Євтуха. Захід був приурочений до 50-ліття його наукової діяльності та 190-річчя Українського державного університету імені Михайла Драгоманова.

   На засідання завітали ректор університету академік Віктор Андрущенко, проректори Роман Вернидуб, Григорій Торбін, Володимир Лавриненко, Ростислав Драпушко, декани факультетів, керівники структурних підрозділів, учні, друзі. Модерувала захід професор Алла Ярошенко.

Сторінка 1 із 27