Головна / НОВИНИ / Події / Новини / Події / Десята річниця вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні

Десята річниця вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні

    20 лютого 2024 року спільно з усією Україною драгоманівці вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні. Щороку студентсько-викладацька спільнота приходить до пам’ятного знаку-козацького хреста, присвяченого Героям Небесної Сотні, розташованого між кількома корпусами нашого вишу на вулиці Олександра Кониського, 11, аби покласти квіти, ще раз згадати події, що відбулися на Майдані у 2013-2014 рр. та вшанувати хвилиною мовчання тих, хто віддав своє життя заради гідного майбутнього нашої держави.

      10 років пройшло з того часу, як полягла перша сотня тих, хто змінив не тільки хід історії, але й значення таких слів, як гідність, свобода і справедливість.

    geroi nebesnoi sotni 1

geroi nebesnoi sotni 2

geroi nebesnoi sotni 3

geroi nebesnoi sotni 4

    І кожне слово, виголошене проректором з наукової роботи Григорієм Торбіном, головою Студентського парламенту Дарʼєю Жуковою, деканом педагогічного факультету Тарасом Олефіренком, пронизувало до глибини душі своє щирістю і відвертістю.

geroi nebesnoi sotni 5

geroi nebesnoi sotni 6

geroi nebesnoi sotni 7

     Наші студенти безміру талановиті. Свій біль, який відчуває сьогодні кожен українець вони відтворюють у творчості: чи то у поезії, яку зачитали студентки факультету української філології Анна Ткаченко, Валерія Купріянова та історичного факультету – Поліна Кердань, чи у пісні, яку виконали ансамбль «Ягідки» під керівництвом народної артистки України Тетяни Пирогової та студент факультету мистецтв імені Анатолія Авдієвського Владислав Солоненко.

geroi nebesnoi sotni 8

geroi nebesnoi sotni 9

geroi nebesnoi sotni 10

 До вшанування пам’яті долучилися і представники Національної академії Служби безпеки України на чолі з ректором академії Андрієм Черняком.

geroi nebesnoi sotni 11

    Дякуємо за модерацію заходу керівниці Центру гуманітарної та молодіжної політики університету Тамілі Новіцькій.

geroi nebesnoi sotni 12

   Герої не вмирають! Вони живуть доти, доки ми їх пам’ятаємо, доки ми пам’ятаємо ту ціну, яку вони заплатили, відстоюючи ідеали демократії, права та свободи, майбутнє нашої країни та кожного з нас. Цього дня згадуємо і про десяту річницю початку російсько-української війни. І пам’ятаймо, що наша боротьба з ворогом – російським агресором – триває. Тому сьогодні наше завдання – виконувати роботу кожен на своєму місці, навчати і навчатися, волонтерити, донатити і підтримувати наших воїнів, тримати стрій і наближати спільними зусиллями нашу перемогу!

Пресслужба університету