Головна / НОВИНИ / Події / Новини / Події / Січневе засідання ректорату

Січневе засідання ректорату

   15 січня 2024 року в УДУ імені Михайла Драгоманова відбулось перше у новому році засідання ректорату, на якому було розглянуто питання про кадрове забезпечення навчально-виховного процесу в університеті та про стан навчально-лабораторної бази університету.

   tektorat 1

    Керівниця Центру по роботі з персоналом Тетяна Жижко доповіла про реалізацію кадрової політики в університеті, зокрема про розробку організаційно-правових засад роботи з персоналом, формування і раціональне використання людських ресурсів, забезпечення ефективного розвитку кадрового потенціалу, вирішення виробничих і соціальних проблем професорсько-викладацького складу та інших працівників. Відповідно до затвердженої структури університету та штатного розпису в структурі університету існує 81 кафедра (86) на 12 факультетах та 4 інститутах.

  Надзвичайно важливим аспектом кадрової діяльності, як зауважила Тетяна Жижко, є залучення до навчально-виховного процесу досвідчених висококваліфікованих викладачів. Університет завжди був осередком найвідоміших і найтитулованіших представників інтелектуальної еліти України, про що, зокрема, свідчить кількість штатних викладачів, що є дійсними членами та членами-кореспондентами національних академій. Таких в університеті 26 осіб. Нині в університеті працює 76 осіб, які мають почесні звання заслужений працівник освіти України, заслужений діяч науки і техніки України, заслужений працівник культури України, заслужений економіст України, заслужений юрист України, 12 осіб народних та 9 заслужених артистів України, 12 заслужених діячів мистецтв України та 2 особи мають звання Героя України.

   Тетяна Анатоліївна також підкреслила, що у минулому році 125 викладачів пройшли стажування в закладах вищої освіти і наукових установах, що дало можливість науково-педагогічним працівникам обмінятися сучасними актуальними науковими поглядами, ідеями, новітніми підходами та практичними доробками науковців із різних регіонів світу.

tektorat 2

    Заслухавши та обговоривши інформацію начальниці Навчально-методичного центру Алли Романчук і завідувачки планово-економічного відділу Наталії Євдокимової щодо нинішнього стану навчально-лабораторної бази університету, ректорат ухвалив рішення, зокрема, деканам факультетів/директорам інститутів, завідувачам випускових кафедр переглянути положення про навчальні і навчально-наукові лабораторії ввірених факультетів/інститутів з метою приведення у відповідність до завдань професійної підготовки, визначених освітніми програмами оновленого переліку з урахуванням викликів воєнного стану і умов змішаного навчання; організувати оновлення методичного забезпечення лабораторних робіт і практикумів, визначення переліку робіт/завдань, що можуть виконуватися лише в очному форматі і можливих до виконання у віддаленому режимі із застосуванням дистанційних технологій; переглянути посадові обов’язки навчально-допоміжного складу з метою урахування функціонування лабораторій в умовах змішаного навчання; проаналізувати стан матеріально-технічного забезпечення і відповідність лабораторного обладнання вимогам освітніх програм щодо формування програмних результатів навчання і програмних компетентностей та ін.

tektorat 3

tektorat 4

Пресслужба університету