Головна / НОВИНИ / Події / Новини / Події / Драгоманівці вміють рятувати життя!

Драгоманівці вміють рятувати життя!

   Впродовж двох тижнів, з 4 до 13 грудня 2023 року, в університеті відбулося 6 тренінгів з домедичної допомоги в умовах бойових дій/воєнного стану. Таку навчальну роботу організувала команда ВГО «Всеукраїнська рада реанімації (ресусцитації) та екстреної медичної допомоги» за підтримки міжнародних партнерів.

   Знання, отримані на тренінгах, справді безцінні, бо здатні врятувати життя у критичній ситуації.

 

   domed kinec 1

   Драгоманівські студенти навчилися надавати допомогу пораненій людині з масивною кровотечою, евакуювати із місця, де є потенційна небезпека, перезапускати серце і відновлювати дихання, використовуючи штучну вентиляцію легень.

    Сучасне симуляційне обладнання зробило практичні вправи максимально реалістичними. На манекенах можна було довести до автоматизму компресії грудної клітки, глибину та частоту натискань. А турнікети, які молодь застосовувала для тренування, – це сучасні CAT, SWAT-T, котрими користуються в усьому світі.

    Дякуємо організаторам тренінгів за можливість набути нових компетенцій!

   Цей проєкт реалізується за підтримки програми «Український фонд швидкого реагування» (https://www.facebook.com/UkraineRapidResponseFund), яку втілює IREX  за підтримки Державного департаменту США.

                             domed kinec 2    domed kinec 3