Головна / НОВИНИ / Події / Новини / Події / КРУГЛИЙ СТІЛ «ГЕНОЦИД, ГОЛОДОМОР, ДЕПОРТАЦІЯ ЯК СИСТЕМНА СКЛАДОВА РОСІЙСЬКОЇ ПОЛІТИКИ В УКРАЇНІ: 1932/33 ТА 2022/23 РОКИ В ДОЛІ НАРОДІВ ПІВНІЧНОГО ПРИАЗОВ'Я»

КРУГЛИЙ СТІЛ «ГЕНОЦИД, ГОЛОДОМОР, ДЕПОРТАЦІЯ ЯК СИСТЕМНА СКЛАДОВА РОСІЙСЬКОЇ ПОЛІТИКИ В УКРАЇНІ: 1932/33 ТА 2022/23 РОКИ В ДОЛІ НАРОДІВ ПІВНІЧНОГО ПРИАЗОВ'Я»

 

25 листопада 2023 року у Музеї книги і друкарства України відбувся круглий стіл на тему: «Геноцид, Голодомор, депортація як системна складова російської політики в Україні: 1932/33 та 2022/23 роки в долі народів північного Приазов'я».

 

Захід відбувся за співпраці:                                                          

✅ Музею книги і друкарства України                

✅Навчально-наукового інституту соціології та соціальної політики Українського державного університету імені Михайла Драгоманова

✅ Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького

✅Навчально-науковий інститут соціології та соціальної політики представляли директорка Алла Ярошенко, заступниця директорки Тетяна Голубенко, студенти спеціальностей "Соціальна робота" та "Соціальне забезпечення".

 

  В межах роботи круглого столу обговорювались питання:

- Голодомор 1932-1933рр. – геноцид українського народу.

‍- Реалізація політики тотального знищення українців в ході російської агресії 2022/23 рр.

-Людяність і етнічна єдність багатокультурної громади тимчасово окупованого Приазов’я як маркер національного спротиву у війні.

- Руйнування української та етнічної ідентичності як одна з головних цілей війни росії проти України.

- Геноцид і депортації як системна складова російської політики в Україні: 1932/33 і 2022/23 роки в долі народів Приазов’я.                                          

 

Ми не маємо права забути цього страшного злочину!

krugl stil golod 1

krugl stil golod 2