Головна / НОВИНИ / Події / Новини / Події / Всеукраїнський форум «Позашкільна освіта 2023: сучасні виклики та рішення»

Всеукраїнський форум «Позашкільна освіта 2023: сучасні виклики та рішення»

   До Дня позашкілля в Українському державному університеті імені Михайла Драгоманова 25-26 вересня 2023 року проходив Всеукраїнський форум «Позашкільна освіта 2023: сучасні виклики та рішення».

forum pozashkilla 1

forum pozashkilla 2

    У сесії «Державно-громадське партнерство – рішення для сучасних викликів позашкільної освіти в умовах воєнного стану» взяли участь Віце-прем'єр-міністр України – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, кандидат наук з державного управління Ірина Верещук, народний депутат України ІІ та ІІІ скликань, головний консультант секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти, кандидат наук з державного правління Євген Красняков, заступниця Міністра освіти і науки України Євгенія Смірнова.

forum pozashkilla 3

forum pozashkilla 4

forum pozashkilla 5

    Привітав з Днем позашкілля та подякував за велику подвижницьку роботу кожному, хто причетний до такої надзвичайно важливої роботи з дитиною, ректор університету, президент Міжнародної асоціації ректорів педагогічних університетів Європи, доктор філософських наук, професор Віктор Андрущенко.

forum pozashkilla 12

   Продовжили роботу сесії прессекретар Президентського фонду Леоніда Кучми «Україна», військовий кореспондент, інструктор з тактичної медицини Дарія Оліфер, Міністр освіти і науки України (2020 – 2023) Сергій Шкарлет, освітній омбудсмен України Сергій Горбачов, керівник відділу акредитації освітніх програм НАЗЯВО, кандидат філологічних наук Ганна Денискіна, директор Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти», доктор економічних наук Євген Баженков та президент Міжнародної асоціації позашкільної освіти, завідувач кафедри позашкільної освіти УДУ імені Михайла Драгоманова, доктор педагогічних наук Олена Биковська.

forum pozashkilla 6

forum pozashkilla 7

forum pozashkilla 8

forum pozashkilla 9

forum pozashkilla 10

forum pozashkilla 11

     А далі – робота ще двох секцій «Можливості та перспективи позашкільної освіти, закладів позашкільної України в умовах воєнного стану» та «Досягнення позашкільної освіти, закладів позашкільної України в умовах воєнного стану» та панельні дискусії «Освітні втрати позашкільної освіти в умовах війни». «Професійна підготовка педагогів закладів позашкільної освіти в умовах війни» та «Сучасні тенденції у співпраці закладів позашкільної освіти та закладів вищої освіти».

forum pozashkilla 13

КОНЦЕПЦІЯ позашкільної освіти в умовах воєнного стану

Програма Форуму >>> https://t.ly/rvdZD

Відео Форуму >>> https://www.youtube.com/watch?reload=9&v=rmZJgAQA2kY&fbclid=IwAR0SyfwvTNZ84hVXMTueyFL5nx1D9DQ6Fl2HiToxzuSujOfUD_ySf1m8swc

Пресслужба університету