Головна / НОВИНИ / Події / Новини / Події / Тиждень студентської науки – 2023 в УДУ імені Михайла Драгоманова розпочався

Тиждень студентської науки – 2023 в УДУ імені Михайла Драгоманова розпочався

    3 квітня 2023 року розпочався тиждень студентської науки – 2023 в УДУ імені Михайла Драгоманова пленарним засіданням звітно-наукової конференції студентів і аспірантів «Освіта і наука – 2023».

stud nauka 1

   Привітав учасників заходу проректор з наукової роботи Григорій Торбін, передав вітання від ректора Віктора Андрущенка та підкреслив вагомість науки, особливо у час війни та подальшої відбудови держави. «Одним із важливих принципів Драгомановського університету є єдність освіти і науки. Студенти-драгомановці не лише навчаються, але й активно проводять наукові дослідження, результатами яких будуть ділитися протягом цього тижня і на пленарному, і на секційних засіданнях», – наголосив Григорій Мирославович.

stud nauka 2

stud nauka 3

   Марія Шеремет, деканеса факультету спеціальної та інклюзивної освіти, також привітала молодих науковців з їх першими кроками у науці, розповіла про свій початок на цьому тернистому, але надзвичайно захопливому шляху, зауваживши, що, попри всі досягнення, які має сьогодні, той найперший успіх науковця-початківця є найдорожчим у її житті, тож побажала молоді успіхів та нових здобутків на науковій ниві.

stud nauka 4

Модератором пленарного засідання студентської конференції стала інспектор Наукового товариства студентів та аспірантів Тетяна Золотаренко.

stud nauka 5

   Розпочала роботу засідання студентка факультету української філології та літературної творчості імені Андрія Малишка та голова НТСА імені Григорія Волинки Анна Ткаченко, яка відзвітувала за роботу товариства у поточному навчальному році.

stud nauka 6

   Наступною до слова запросили аспірантку педагогічного факультету Ірину Тарасову з доповіддю про актуальність дослідження готовності психолога до корекційно-відновлювальної роботи з постраждалими від військової агресії.

stud nauka 7

   Представник історичного факультету Кирил Сафонов розкрив власне бачення рішень Микити Сергійовича Хрущова у ставленні до України під час Другої світової війни та періоду відлиги.

stud nauka 8

   Про ненасильницьке спілкування як чинник формування резільєнтності особистості розповів молодий науковець факультету психології Олександр Малигін.

stud nauka 9

   Аспірантка факультету української філології та літературної творчості імені Андрія Малишка Наталія Гудована виступила з доповіддю «Реалізація архетипів національно-генетичної ментальності у творчості В. Даниленка».

stud nauka 10

   Завершила пленарне засідання представниця факультету технологій та дизайну Олена Шатова, розповівши про цифровий розвиток учня/учениці на уроках технологій.

stud nauka 11

   Вже завтра, 4 квітня, відбудуться пленарні засідання на факультетах, а 5-6 квітня – секційні. Звітне засідання Наукового товариства студентів та аспірантів університету заплановано на 7 квітня.

stud nauka 12

stud nauka 13

stud nauka 14

   Всім учасникам наукових зустрічей бажаємо цікавих виступів, плідних дискусій та нових ідей для пошуків та розвитку української науки!

Пресслужба університету