З Днем Конституції України!

Ми єдині і сильні! Ми переможемо!

Історія університету

Абітурієнтам

Головна / Новини / Події / Вистава «Ромео та Жасмин» від Народного студентського театру "Вавилон"

Вистава «Ромео та Жасмин» від Народного студентського театру "Вавилон"

     Дебют – це завжди лячно, неочікувано та  вражаюче, а коли цей дебют намагається вкрасти сусід недодержави, то в гру входить і азарт. 

    15 червня 2023 пройшов показ вистави «Ромео та Жасмин» за п’єсою Олександра Гавроша.

    Режисер-постановник – Ірина Савченко. Режисер, звукорежисер – Альона Шашко. 

   Драма на одну дію про людей і тварин. Сучасна історія звичайного пса і пораненої чаплі, які одного разу зрозуміли, що літати треба разом, а не поодинці. І спробували. А значить, коли-небудь обов’язково зустрінуться там, де завжди сонячно, приємно і затишно. А головне – ніхто нікого не їсть!

   Взагалі вистава «Ромео та Жасмин» живе в акторах театру «Вавилон» вже довгий час. Перший показ відбувався в далекому 2011 році. А в 2023 дебютантам випала нагода ще й познайомитися з попередніми складами і почути критику та похвалу від старших вавилонян. 

vavylon 1

   Дебютантам довелося зробити в певному сенсі неможливе. Після початку вистави, коли актори набрали темп, почалася повітряна тривога. Вистава зупинена. Зала стає пустою… і знову очікування. Страх, що люди не повернуться, що почати знову буде тяжко, але театр «Вавилон» знає, що у кожного з нас своя роль, тому дочекався відбою тривоги і повернення свого глядача. 

vavylon 2

  Звісно, що можливості спокійно повернутися на сцену ми завдячуємо нашим бойовим котикам, які боронять нас і нашу безпеку великою ціною. 

   Театр «Вавилон» за останні місяці вже встиг закрити два збори для друзів театру! Цього б не сталося без відданого глядача і талановитих людей, які придумували купу цікавих інтерактивів для збору коштів. «Ромео і Жасмин» допомогла зібрати 9 тисяч гривень для фонду компетентної допомоги армії «Повернись живим», з яким театр співпрацює з 2014 року.

  Тому актори та режисери театру надсилають всім свої теплі та міцні обійми за підтримку, особливо в цей воєнний час.

vavylon 3    Театр «Вавилон» любить своїх глядачів і друзів та хоче, щоб кожен з нас пам’ятав важливу цитату з п’єси «Ромео та Жасмин»: «Віра може творити дива!». Вірте, панове, донатьте, здавайте кров і пам’ятайте, якою ціною! 

Олександра Ковалевська, студентка факультету іноземної філології,

акторка Народного студентського театру "Вавилон";

Фото - актора театру Анатолія Сірика