Home / НОВИНИ / Співчуття / Новини / Події / Завершення звітно-наукової конференції викладачів, аспірантів і докторантів університету за підсумками наукових досліджень 2023 року «Єдність навчання і наукових досліджень – головний принцип університету»

Завершення звітно-наукової конференції викладачів, аспірантів і докторантів університету за підсумками наукових досліджень 2023 року «Єдність навчання і наукових досліджень – головний принцип університету»

   Тиждень науки в Українському державному університеті імені Михайла Драгоманова добігає завершення. Протягом 20-24 травня 2024 року на кожному факультеті, інституті та кафедрі університету відбулись пленарні та секційні засідання звітно-наукової конференції викладачів, аспірантів і докторантів УДУ імені Михайла Драгоманова за підсумками наукових досліджень 2023 року «Єдність навчання і наукових досліджень – головний принцип університету».

konf nauka 2

   Розпочався Тиждень науки 20 травня з загальноуніверситетського пленарного засідання. Відкрив його ректор університету, член-кореспондент НАН України, академік НАПН України, доктор філософських наук, професор Віктор Андрущенко з вітальними словами на адресу учасників та доповідачів конференції. У виступі Віктор Петрович підкреслив, що серед інструментів перемоги та післявоєнного відновлення України важливе місце мають наука та освіта: вони створюють платформу майбутнього, формуючи особистість людини, наповнюючи її знаннями та гуманістичними чеснотами, з якими далі людина формуватиме світ навколо себе. І саме від науки та освіти залежить, яким буде цей світ.

konf nauka 3

 

   Учасникам конференції про підсумки науково-дослідної роботи університету у 2023 році та роль наукових досліджень у стратегії розвитку університету доповів доктор фізико-математичних наук, професор, проректор з наукової роботи Григорій Торбін.

konf nauka 4
   Про уроки історії та чому вони вчать розповів доктор історичних наук, професор, завідувач кафедри історії міжнародних відносин та гуманітарних дисциплін, Надзвичайний і Повноважний Посол Борис Гуменюк.

konf nauka 5  
    Викладач кафедри інформаційних технологій і програмування факультету математики, інформатики та фізики Микола Мовчан розкрив як майбутніх вчителів-інформатиків готують до використання систем віртуальної і доповненої реальностей.

konf nauka 6   Геннадій Целковський, кандидат філософських наук, докторант кафедри богослов’я та релігієзнавства навчально-наукового інституту філософії та освітньої політики, розкрив міжнародний аспект правового регулювання підпорядкування Української православної церкви.

konf nauka 7
   Про дошкільну освіту в світлі євроінтеграційних процесів на прикладі досвіду Чехії та України розкрила доктор педагогічних наук, доцент кафедри дошкільної освіти педагогічного факультету Оксана Ступак.

konf nauka 8
   Кандидат психологічних наук, доцент кафедри спеціальної психології та медицини факультету спеціальної та інклюзивної освіти Ганна Афузова розповіла про реалізацію європейських цінностей і третьої місії університету на факультеті спеціальної та інклюзивної освіти університету.

konf nauka 9    Модерував засідання голова Ради молодих вчених Сергій Терепищий, який наприкінці заходу передав свої повноваження своїй заступниці. Тож виконувати обов’язки голови Ради молодих вчених УДУ імені Михайла Драгоманова буде Дарія Бибик. Щиро вітаємо Дарію на новій посаді та бажаємо їй професійних успіхів, кар'єрного зростання та злагодженої роботи в дружньому колективі молодих науковців!

konf nauka 10

Пресслужба університету