Home / НОВИНИ / Співчуття / Новини / Події / В УДУ імені Михайла Драгоманова відкрили біологічний музей

В УДУ імені Михайла Драгоманова відкрили біологічний музей

  26 вересня 2023 року на природничому факультеті відкрили біологічний музей.

  Ректор університету академік Віктор Андрущенко подякував кожному, хто долучився до його організації, оскільки для драгоманівських студентів він стане надзвичайною допомогою у навчанні, підкреслив важливість такого роду музеїв саме в університетах, бо тут є молодь – студенти – за якими майбутнє науки.

  Декан факультету Ганна Турчинова також висловила слова вдячності співробітникам Національного ботанічного саду ім. М.М.Гришка НАН України, Національного науково-природничого музею НАН України, Ботанічного саду ім. акад. О.В.Фоміна та ін. Особливу вдячність висловила меценатам, які розуміють важливість таких музейних центрів в освітніх закладах і знаходять у цей нелегкий для країни час можливість зробити свій внесок у майбутнє нашої країни – у знання наших студентів.

   BIOL MUZEI 1

BIOL MUZEI 2

BIOL MUZEI 3

Завідувач кафедри біології Олександр Плиска розкрив передісторію відкриття музею, життєві перипетії, які періодично з’являлись на шляху від ідеї до реалізації задуму і втілення його в життя у вигляді того музею, який був представлений у день відкриття.

BIOL MUZEI 4

   Власне, сам музей містить три експозиції – зоологія, ботаніка, анатомія і фізіологія – та унікальні колекційні матеріали, зібрані під час проведення експедицій та навчальних практик студентів Україною та за її межами, а також надані працівниками-науковцями інших установ.

BIOL MUZEI 5

BIOL MUZEI 6

BIOL MUZEI 7

    У музеї є унікальний BIG TAB – інтерактивний екран, який забезпечує інноваційні технології під час навчального процесу та надає можливість перетворити повсякденну роботу з потоком інформації в захоплюючу і пізнавальну гру завдяки новітній багатофункціональній сенсорній платформі з можливістю за допомогою мультитача керувати фото і відеозаписами.

BIOL MUZEI 8

BIOL MUZEI 9

BIOL MUZEI 10

  Природничий факультет оновлюється і щороку стає все більше матеріально й технічно оснащеним. Минулого року було відкрито геологічний музей, на початку цього навчального року – біологічний.

Більше фото на офіційній сторінці у Facebook

Пресслужба університету