Home / НОВИНИ / Співчуття / Новини / Події / Археологічна практика студентів-драгоманівців

Археологічна практика студентів-драгоманівців

   Літо для студентів-істориків було насичене здобуттям нового практичного досвіду у своїй професії. Так, вони проходили навчальну археологічну практику. Минулого літа, на жаль, із зрозумілих причин, така практика не могла відбутися. Проте вже цьогоріч було відновлено співпрацю з Інститутом археології НАН України, і студенти історичного факультету у липні-серпні взяли участь у двох експедиціях Інституту: в межах проєкту «Острів» в Білоцерківському районі, де студенти 2 курсу займалися розкопками могильника стародавніх балтів (медіа про цей проєкт – https://techno.nv.ua/ukr/popscience/u-kijivskiy-oblasti-znayshli-bezlich-artefaktiv-riznih-epoh-foto-novini-50349757.html) та у Північній постійнодіючій експедиції в селі Ходосівка під Києвом, де студенти 1 курсу проводили охоронно-рятувальні розкопки об’єктів давньоруського часу.

   За час практики студенти здобули первинні навички польової археології, поповнили історичну спадщину України новими важливими знахідками та отримали від співробітників Інституту урочисту посвяту у археологічну професію.

   В один із літніх днів до студентів-практикантів завітали проректор з навчально-методичної роботи Роман Вернидуб, декан Тетяна Мелещенко та завідувачка відділу практичної підготовки університету Наталія Верпатова, аби почути відгуки та враження від самих студентів про їхні перші спроби реалізації себе у професії, і побачили, як практиканти з ентузіазмом виконували поставлені завдання, а потім з захватом розповідали про свої перші знахідки

   Тож бажаємо нашим студентам нових цікавих відкриттів під час проходження навчальних та виробничих практик! Нехай цей досвід надасть вам впевненості в правильному виборі вашої майбутньої професії!

                arheol pract 1           arheol pract 2 

arheol pract 3

arheol pract 4

Відділ практичної підготовки,

історичний факультет університету