Home / НОВИНИ / Співчуття / Новини / Події / В Українському державному університеті імені Михайла Драгоманова провели благодійний аукціон

В Українському державному університеті імені Михайла Драгоманова провели благодійний аукціон

    30 червня 2023 року в артпросторі SKLO відбулася виставка-аукціон «Рефлексія війни у мистецьких практиках» кафедри дизайну факультету технологій та дизайну УДУ імені Михайла Драгоманова.

    На виставці презентовано роботи студентів, зроблені у перші дні війни переважно для міжнародних медіа, – листівки, плакати, ігри, книги, анімація тощо. На експозиції були представлені також прапор України з підписом Валерія Залужного, шеврони, одяг, каски, бронежилети, розгрузки українських військових з передової. Під час виставки гості заходу мали можливість придбати ці роботи за донат у Міжнародний благодійний фонд «Я з тобою», який займається допомогою ЗСУ.

   На аукціон завітав ректор університету Віктор Андрущенко та придбав картину, кошти за яку були передані у благодійний фонд, а саму картину він передав у власність галереї. Віктор Петрович звернувся до учасників заходу, наголосивши, що українці сьогодні активно займаються волонтерською діяльністю, драгоманівці так само продовжують активно волонтерити, і це надзвичайна підтримка для наших військових, ВПО, людей, яким сьогодні життєво потрібна допомога.

aukcion 1

aukcion 2

aukcion 3

   Зробити свій внесок у благодійну справу прийшли проректор з навчально-методичної роботи Роман Вернидуб, декани педагогічного факультету Тарас Олефіренко, історичного факультету Тетяна Мелещенко, спеціальної та інклюзивної освіти Ірина Маркусь і, звичайно ж, технологій і дизайну Дмитро Кільдеров, а також заступники деканів та керівники інших структурних підрозділів університету, студенти.

aukcion 4

aukcion 5

aukcion 6

   Спільними зусиллями вдалося зібрати понад 19 тис. грн. Під час аукціону були продані творчі доробки наших випускників – колаж Natalia Okhman за 5000 тис грн., постер Vitalii Kwink, роботи Alina Vovk та Mariia Chaikovska, цінними лотами також стали прапори з підписом різних підрозділів, тубус від заряду гаубиці, плакати, листівки, сухпаї з Данії та Ізраїлю тощо.

   Насамкінець до аудиторії звернулася завідувачка кафедри дизайну Лілія Дерман, яка подякувала кожному, хто зміг знайти час, доєднатися до такої важливої акції та зробити свій невеликий внесок у нашу перемогу.

aukcion 7

aukcion 8

   Кафедра дизайну факультету технологій та дизайну активно співпрацює з Міжнародним благодійним фондом «Я з тобою» https://imwithyou-fund.com.ua/, спільно організовують заходи та збирають донати на ЗСУ. Фонд очолює викладачка кафедри дизайну Марина Удод. Власне, сам фонд створений з початку повномасштабного вторгнення, тоді, коли кожен з нас почав займатись волонтерством, підтримкою, евакуацією та допомогою. Сьогодні його ключова мета – зробити Сили оборони України ще ефективнішими, зберегти життя військових та сприяти перемозі. Фонд закуповує обладнання, зокрема тепловізійну оптику, квадрокоптери, автомобілі, системи захисту та розвідки. Також вони мають гуманітарні місії у забезпеченні першими необхідними речами людей, постраждалих від війни.

   Наша боротьба триває, тому ми маємо бути як ніколи об'єднані! Спільними зусиллями наближаємо перемогу!

Пресслужба університету