Home / НОВИНИ / Співчуття / Новини / Події / Вчена рада університету 30 березня 2023 року

Вчена рада університету 30 березня 2023 року

   Війна в Україні продовжується. Щодня ми боремося за нашу свободу та незалежність і не забуваємо, якою ціною нам вдається їх відстоювати. Ми пам’ятаємо і вшановуємо кожного, хто віддав своє життя за наше майбутнє. Одним із них є наш випускник Денис Рачинський (позивний – «Сталкер»), який загинув у березні 2022 року. Колектив університету висловив щиру вдячністю батькам за сина-Героя, пам'ять про якого назавжди залишиться в наших серцях, і ректор університету Віктор Андрущенко на Вченій раді передав матері Жанні Миколаївні університетську відзнаку на знак глибокої пошани.

vchena rada berezen 2023 1

   Ми продовжуємо боротися і працювати на всіх фронтах, зокрема й освітньому. За особисті досягнення в освітній та науковій діяльності, плідну й результативну роботу в університеті було відзначено завідувача кафедри теоретичної та експериментальної фізики і астрономії Володимира Тартачника, директорку Наукової бібліотеки Людмилу Савенкову, завідувачку відділу підтримки наукових досліджень Оксану Хархун, вченого секретаря Лесю Панченко та професора Назіпа Хамітова.

vchena rada berezen 2023 2

vchena rada berezen 2023 3

       vchena rada berezen 2023 4        vchena rada berezen 2023 5

vchena rada berezen 2023 6

   На Вченій раді університету відбулась ще одна важлива подія – було підписано Угоду про співпрацю з Фондом Східної Європи (президент – Віктор Лях), команда якого представила програми своєї діяльності та можливості, які вже можна використовувати в освітньому процесі.

vchena rada berezen 2023 7

vchena rada berezen 2023 8

   Перейшовши до порядку денного, члени ради заслухали доповідь декана факультету соціально-політичних наук Володимира Євтуха, який поінформував про досвід впровадження освітньо-професійних програм на факультеті. Сьогодні їх налічують 9, зокрема:

3 освітні програми першого (бакалаврського) рівня

- 054 Соціологія (ОПП «Соціальні комунікації та PR-технології),

- 052 Політологія,

- 051 Економіка (ОГІП «Економіка»),

4 освітні програми другого (магістерського) рівня

-         054 Соціологія (ОПП «Соціальні комунікації та PR-технології»),

-         052 Політологія,

-         051 Економіка (ОПП «Економіка»),

-         011 «Освітні педагогічні науки» (ОПП «Наукова освіта та наукова комунікація»)

та 2 освітні програми третього (освітньо-наукового) рівня доктор філософії

- 052 Політологія,

- 054 Соціологія.

   Освітньо-професійні програми мають відповідні навчально-методичне та матеріально-технічне забезпечення. Активною є також міжнародна співпраця факультету з Латвійським, Ягеллонським та Варшавським університетами в освітньому (формування спільної освітньої програми для магістерського рівня) та науковому (проведення конференцій, підготовка спільного видання наукового часопису, розробка проєктів в рамках програми Жан Моне Модуль Еразмус+ та проведенння Школи академічного письма в межах реалізації проєкту «Розвиток культури демократії в Норвегії, Україні та Палестині» та ін.) напрямках.

vchena rada berezen 2023 9

   Про програму соціально-економічного розвитку університету на 2023 рік доповідав проректор із науково-педагогічної та адміністративно-господарчої роботи Микола Корець. Програма сформована на основі прогнозованих надходжень, видатків, в яких враховані пропозиції структурних підрозділів університету, також попередньо обговорена і схвалена на засіданні профкому університету.vchena rada berezen 2023 10

vchena rada berezen 2023 11

vchena rada berezen 2023 12

Пресслужба університету