Home / НОВИНИ / Співчуття / Новини / Події / Презентація книги «Заборонити рашизм»

Презентація книги «Заборонити рашизм»

   22 березня 2023 року на запрошення завідувача кафедри історії міжнародних відносин історичного факультету УДУ імені Михайла Драгоманова, доктора історичних наук, професора, Надзвичайного і Повноважного Посла України Бориса Гуменюка в.о. декана історичного факультету Тетяну Мелещенко спільно зі студентами-істориками та міжнародниками відвідали презентацію в Укрінформі актуального у цей час видання «Заборонити рашизм».

prezen knygy 1    Це перше науково-публіцистичне видання, в якому подано визначення рашизму як ідеології та суспільної практики сьогодення. У книзі досліджуються джерела формування російського месіанства та експансіонізму, які стали підґрунтям до творення імперської ідеології «русского мира» і вилилися у пряму військову агресію проти України.

prezen knyg2

   Співавторами праці є професор Борис Гуменюк та доктор історичних наук, професор кафедри історії та етнології України Петро Чернега. Цікавими були рефлексії й інших співавторів, які сьогодні презентували книгу, зокрема доктора історичних наук, професора, завідувача відділу актової археографії Інституту української археографії та джерелознавства імені М. С. Грушевського НАН України Віктор Брехуненко; кандидата історичних наук, міністра закордонних справ України у 2007–2009 рр., керівника Центру дослідження росії, проректора з міжнародної діяльності Київського університету імені Бориса Грінченка Володимира Огризка; доктора історичних наук, професора, завідувача відділу джерелознавства новітньої історії України Інституту української археографії та джерелознавства імені М. С. Грушевського НАН України Валентина Піскуна; кандидата історичних наук, доцента, заступника державного секретаря Кабінету Міністрів України Павла Полянського.

prezen knygy 5

prezen knygy 4

prezen knygy 3

   Занурившись у трактування такого явища, як рашизм, корені його походження та основні прояви, сформульовано висновок, що це явище, беззаперечно, має бути заборонене, покаране і викорінене!

Історичний факультет