Home / НОВИНИ / Співчуття / Новини / Оголошення / Театр «Вавилон» анонсує прем'єру нової вистави

Театр «Вавилон» анонсує прем'єру нової вистави

   У межах міжнародного франко-українського театрального проєкту «Ми, Європа, бенкет народів» між компанією ACTOPUS, компанією Roland Auzet, Кампусом Кондорсе та Народним студентським театром «Вавилон» Українського державного університету імені Михайла Драгоманова відбудеться прем'єра нової вистави.

25, 26 травня 2024 року о 18:00 вистава відбудеться у Києві (Центр художньої та технічної творчості «Печерськ», вхід вільний) та 6 червня 2024 року в Парижі (театр Конкорд). Цей захід стане потужним європейським криком, зверненням до світу у виконанні молодих акторів та акторок.

  Ця вистава прозвучить свідченням існування українського народу в політичному контексті, підкреслюючи, що Європа – це не лише географічне поняття, а й філософія, спадщина, яка може слугувати орієнтиром для майбутнього, вказуючи на важливість культурної ідентичності та історичних зв'язків.

   Після створення «NOUS L`EUROPE BANQUET DES PEUPLES» на Авінйонському фестивалі в 2019 році, Лоран Годе та Ролан Озе вирішили довірити цю поему молодій українській театральній трупі «Вавилон». Ця вистава є міжнародним франко-українським проєктом: видатних письменника Лорана Годе та режисера Роланом Озе із Франції та Народним студентським театром «Вавилон» Українського державного університету імені Михайла Драгоманова із Києва.

  

«МИ, ЄВРОПА, БЕНКЕТ НАРОДІВ»

Текст - Лорана Годе

Переклад - Івана Рябчого

Концепція, режисура - Ролана Озе

Народний студентський театр «Вавилон» Українського державного університету імені Михайла Драгоманова, художні керівниці і режисерки - Ірина Савченко та Альона Шашко

Керівник виробництва - Агата Біолес

За підтримки Посольства України в Французькій республіці, Українського культурного центру в Парижі, Кампус Кондорсе (Обервільє), Міської ради Парижу та Фонду Hippocrene.

 vystava