Home / НОВИНИ / Події / Новини / Події / Реалізація історично-соціального проєкту «СтуденТИ» в артпросторі «SKLO»

Реалізація історично-соціального проєкту «СтуденТИ» в артпросторі «SKLO»

   Протягом 28 березня – 9 квітня 2023 року в артпросторі «SKLO» був реалізований історично-соціальний проєкт «СтуденТИ», презентований історичним факультетом.

   Проєкт присвячено участі студентів, зокрема істориків УДУ імені Михайла Драгоманова, у російсько-українській війні. Мав на меті розкрити значення внеску студентської молоді, на прикладі студентів-драгоманівців та випускників, у захисті національної незалежності та територіальної цілісності України. Проєкт став платформою для дискусій та співпраці між студентськими групами, активістами, волонтерами та військовими.

   project stud 1

  У межах проєкту було представлено експозицію, яка занурила в історію боротьби студентства за незалежність та територіальну цілісність України в минулому, акумулювала пам’ять про студентів, які зараз загинули захищаючи Батьківщину та розповіла про студентів які наразі захищають нашу країну (куратор – аспірант 3 року Микола Петриченко).

    Про проєкт знято сюжет, який транслювався в Єдиних новинах на ICTV https://www.youtube.com/watch?v=PbeAtXpfw3A

    А також згадано на інтернет-ресурсі Цензор.нет https://cutt.ly/17IxF2x та газеті «Україна молода» https://umoloda.kyiv.ua/number/0/164/174265

   Протягом двох тижнів було проведено низку заходів:

  28 березня 2023 року відбулось відкриття виставки та лекторій «Історія створення організації «Поклик Яру» Павлом Наконечним та діяльність організації». Лектор – Ілля Мар’ян, координатор організації «Поклик Яру», розповів про діяльність організації та внесок П. Наконечного у її роботу. Учасниками стали також учні гімназії № 178.

project stud 3

project stud 2

project stud 4

29 березня 2023 року представники організації «Поклик Яру» провели для студентів майстер-клас з тактичної медицини.

project stud 5

30 березня 2023 року Сергій Соколов, волонтер, офіцер ТрО, організатор ТрО Голосіївського району, вчитель, магістрант історичного факультету УДУ імені Михайла Драгоманова, презентував свою книгу «Історія в моментах», що популяризує українську історію України.

project stud 6

.31 березня 2023 року пройшов ще один тренінг з домедичної допомоги від британського інструктора охоронної компанії «Akkadian» за сприяння наших партнерів ГДІП.

project stud 7

3 квітня 2023 року Оксана Богомаз, PhD, викладач кафедри методології та методики суспільних дисциплін, провела майстер-клас з медіаграмотності «Як не стати жертвою пропаганди», гостями якого стали студенти КПБА

project stud 8

4 квітня 2023 року пройшов лекторій «Українська нація. Версія 2.0» від Ольги Перепелюк, PhD, ст. викладача кафедри історії та етнології України, заступника декана з наукової роботи та міжнародної співпраці. Було порушено низку актуальних питань українського націєтворення, окреслено проблеми та обговорено можливі варіанти їх вирішення.

project stud 9

 5 квітня 2023 року було проведено лекторій «Пам'ять як зброя у війні за незалежність України» для студентів, викладачів та учнів гімназії №107 «Введенська» від Ірини Телегуз, к.і.н., доцента кафедри історії та етнології України.

project stud 10

6 квітня 2023 року для студентів та наших учнів ЗЗСО №13 ім. І. Хитриченка представники Мобільного рятувального центру швидкого реагування ДСНС України провели навчання з мінної безпеки.

project stud 11

Також цього дня пройшов поетичний вечір «Поезія війни» від Центру культури і мистецтв та Театру «Вавилон», присвячений пам’яті Антона Прасоленка.

7 квітня 2023 року студенти та учні 157 ліцею відвідали лекторій «Поняття патріотизму в середньовіччі та новому часі». Лектор – Ростислав Сегеда, к.і.н. доц. кафедри історії та етнології України, заступник декана з навчально-методичної роботи. 

project stud 12

8 квітня 2023 року відбулась зустріч з представниками волонтерської організації «Цитадель». Член організації, наш студент Роман Красюк висловив таке повідомлення: «Не треба забувати про війну. Якщо забудемо про війну, то програємо».

project stud 13

9 квітня 2023 року д.і.н., проф. кафедри методології та методики суспільних дисциплін, заслужений працівник освіти України Ігор Коляда презентував книгу «Денис Рачінський. Боєць на псевдо "Сталкер"». Це перша книга серії «Нескорені українці», присвячена нашому випускнику, який загинув у війні за Україну.

project stud 14

Сюжет транслювали на телеканалі «Київ» https://youtu.be/5Vy5IuxGlO8

Студенти – це майбутнє нашої держави, це ті, хто готові боротися за світло у найтемніші часи, а як ми знаємо: світло завжди перемагає, а наші герої живі – поки ми про них пам’ятаємо! Дякуємо усім студентам-драгомановцям, які боролися та продовжують боротися за Україну. Дякуємо усім партнерам та тим, хто долучився у різних ролях, завдяки чому проєкт став можливим і результативним!

Історичний факультет