Home / НОВИНИ / Події / Новини / Події / Педагоги та психологи на гостьовій лекції професора Сергія Дмитровича Максименка

Педагоги та психологи на гостьовій лекції професора Сергія Дмитровича Максименка

   28-29 березня 2023 року в межах проєкту «Гостьові професори» на педагогічному факультеті було презентовано лекцію «Психогенетичний потенціал особистості: методологія, методики, методи, процедури». Лектором виступив шановний Сергій Дмитрович Максименко – доктор психологічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України, дійсний член НАПН України, Міжнародної ради психологів (США), Європейської академії природничих наук, голова Товариства психологів України.

   lekcia maksymovycha 1

   У відеолекції, що проходила на платформі Google Meet, взяли участь викладачі і студенти педагогічного факультету і факультету психології УДУ імені Михайла Драгоманова.

    Декан педагогічного факультету професор Олефіренко Тарас Олексійович висловив вдячність Сергію Дмитровичу за пропозицію провести авторську лекцію для студентів та професорсько-викладацького складу університету.

   На занятті було презентовано авторське визначення особистості та основні процеси її становлення як цілісності; унікальність та неповторність особистості. З позиції генетичної психології розглянуто витоки особистості, структурні компоненти та внутрішній світ. Шляхом розмірковування, використовуючи певні життєві ситуації, доступно для студентської молоді було представлено внутрішні джерела розвитку особистості через життєву енергію і життєву енергетичну силу, які її конституюють.

lekcia maksymovycha 2

   Після завершення виступу студенти і викладачі дякували шановному академіку за цікаву й змістовну лекцію, яка є джерелом саморозвитку та самовдосконалення.

Педагогічний факультет