Home / Новини / Події / Вистава «Сім дочок Саватія Гуски» за п’єсою Миколи Куліша від Народного студентського театру «Вавилон»

Вистава «Сім дочок Саватія Гуски» за п’єсою Миколи Куліша від Народного студентського театру «Вавилон»

   29 червня 2023  року Народний студентський театр «Вавилон» зіграв виставу «Сім дочок Саватія Гуски» за п’єсою Миколи Куліша «Отак загинув Гуска». Саме ця п’єса відкрила 19 театральний сезон ще у 2021 році, але через обмеження локдауну, повномасштабне вторгнення, через яке частина акторів стала на захист держави, цей сезон тривав неймовірно довго.

   Вистава «Блаженний острів Саватія Гуски» почала жити у «Вавилоні» з 2011 року, дивно, але акторам різних складів вдається по-новому поглянути на своїх персонажів та показати їхні життя глядачам з інших боків, по-своєму.

   Загалом же в цей день театр мав декілька надважливих завдань.

vavylon 2 2

   По-перше, закрити 19 театральний сезон. Так, він тривав майже два роки! Тому вавилонянам потрібні були сили, підтримка та віра в те, що театральний сезон буде закрито. Цей рік справді став великим випробуванням для «Вавилону». І з ним було б важко впоратися, якби не підтримка один одного.

vavylon 2 3

  По-друге, виставою «Сім дочок Саватія Гуски» вавилонянам треба було захистити звання Народного студентського театру! Завдячуючи надпотужній підтримці друзів театру ця подія відбулася спокійно та майже без нервів. «Ми граємо комедію!», – з такими словами режисер Ірина Савченко відпустила акторів за куліси, щоб почати виставу. Глядачі сміялися, ділилися враженням після вистави, а отже, комедія зіграна. І шановна експертна рада Київського міського центру народної творчості та культурологічних досліджень підтвердила, що театр заслуговує звання «Народний».

vavylon 2 4

  По-третє, весь склад «Вавилону» мав виконати свою обіцянку Героям: жити, грати і не забувати, що «у кожного з нас своя роль». Виконати обіцянку змогли! Театр «Вавилон» живе, працює і надихає! Сподіваємося, що наші нами пишаються!

vavylon 2 5

   Четвертим завданням було зібрати кошти для фонду компетентної допомоги армії «Повернись живим», з яким театр співпрацює з 2014-го року.Результат перевищив сподівання: було зібрано 22100 грн! Це справжня фантастика!

  «Вавилон» дякує своїv глядачам і друзям за підтримку і чекає початку 20 ювілейного театрального сезону.

vavylon 2 1

Текст – Олександри Ковалевської,

Фото – Юлії Герасимчук