Home / Новини / Події / Прем’єра моновистави Олега Гончарова «Талісман» («Снайперка»)

Прем’єра моновистави Олега Гончарова «Талісман» («Снайперка»)

   Наприкінці червня Народний студентський театр «Вавилон» презентував прем’єру моновистави Олега Гончарова «Талісман» («Снайперка») на Національному форумі «Виконання Резолюції 1325 в умовах війни». Така унікальна можливість випала театрові завдяки запрошенню Катерини Левченко – урядової уповноваженої з питань ґендерної політики. 

   Взаємодія. Одне з головних правил акторів — це взаємодія з партнером, залом, режисером. Але моновистави прекрасні тим, що вся відповідальність покладена лише на єдиного оповідача історії. Ну і зовсім трішки на авдиторію. 

  Перший раз глядач побачив «Снайперку» 4 травня цього року на читці нових п’єс Олега Гончарова. Насправді вже після першого перегляду гри акторки не було бажання відпускати цю розповідь.

   Анна Ткаченко, студентка факультету української філології та літературної творчості імені Андрія Малишка та акторка моновистави, знайшла в своєму акторському арсеналі достатньо засобів, щоб максимально точно передати стан молодої снайперки – учасниці сьогоденної російсько-української війни.

monovystava 1

   Обговорення, яке відбулося після вистави і в якому взяла участь художня керівниця і режисерка «Вавилону» Ірина Савченко, підтвердило, що подібний драматургічний матеріал, пов’язаний з проблемою участі жінок у воєнних діях, актуальний і дуже точно препарує важливі аспекти життя нашого суспільства.

monovystava 2

   Анна Ткаченко зіграла історію вигаданого життя, щоб вона була почутою, щоб мистецтво жило і надихало глядача на таку ж витримку та силу, як і у героїні «Талісману». 

monovystava 3

monovystava 4

Сподіваємося, що вистава матиме довгу і потужну історію свого буття.

Вистава «Талісман» («Снайперка»)

Режисер – Ірина Савченко. 

Звукорежисер – Альона Шашко. 

Акторка – Анна Ткаченко. 

Олександра Ковалевська,

студентка факультету іноземної філології,

акторка Народного студентського театру «Вавилон»

Фото надані ГО Український жіночий фонд