Home / Новини / Події / В УДУ імені Михайла Драгоманова відбулася зустріч освітянського напряму Української Ради Миру

В УДУ імені Михайла Драгоманова відбулася зустріч освітянського напряму Української Ради Миру

   22 червня 2023 року на базі Українського державного університету імені Михайла Драгоманова відбулася зустріч освітянського напряму Української Ради Миру. У стінах нашого закладу зібралась потужна когорта освітян – президенти наукових установ, ректори українських ЗВО, а також Надзвичайні і Повноважні Посли України.

   Привітав гостей у стінах університету ректор УДУ імені Михайла Драгоманова Віктор Андрущенко, зауваживши, що будь-яка дія, що працює на перемогу України, надзвичайно важлива. Місія й діяльність Української Ради Миру, яку вона здійснює з часу свого заснування, – докласти максимум зусиль для утвердження миру та злагоди в Україні – сьогодні набуває ще більшої значущості.

URM 1

URM 2

URM 3

   Розпочав засідання голова Ради, ректор Національного технічного університету України «КПІ  ім. Ігоря Сікорського» Михайло Згуровський, розповівши про поточний стан справ організації та її роботу протягом квітня-червня 2023 р. Зокрема, підкреслив, що в напрямку розвитку інформаційної платформи відбулось підписання тристоронньої угоди між УРМ, Міжнародним благодійним фондом «Незалежний український медіа центр в Європі» та всеукраїнською газетою науковців і освітян «Світ», а також створення Українсько-польської фундації миру, проведено благодійні заходи – спільно з Радою з екологічної безпеки передали ЗСУ чотири реанімобілі, а також дрони-камікадзе.

URM 4

URM 5

    Було представлено Програму дій УРМ на час правового режиму воєнного стану в Україні, яка передбачає й надалі продовжувати суспільно-громадську діяльність УРМ на засадах Української Формули Миру, активізувати діяльність з гуманітарними та миротворчими організаціями (ООН, ЮНЕСКО, Червоний Хрест, ВООЗ, ЮНІСЕФ та ін), посилити роботу, спрямовану на розширення міжнародної коаліції підтримки України у визвольній війні проти росії, популяризацію України на міжнародній арені як країну, що бореться за свій суверенітет, поширювати правдиву інформацію громадянам різних країн світу про агресію росії та її геноцид проти українського народу, продовжувати систему заходів щодо підтримки волонтерського руху та надання всебічної допомоги ЗСУ, багато ін.

URM 6

URM 7

Обмінялися думками члени Ради щодо започаткування роботи молодіжного крила УРМ та співпраці з ЮНЕСКО.

URM 8

URM 9

URM 10

   Одним з важливих аспектів зустрічі стало підписання Угоди про співпрацю між «Громадською організацією «Українська Рада Миру», Національною академією педагогічних наук України, Українським державним університетом імені Михайла Драгоманова, Національним технічним університетом України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», Національним університетом імені Тараса Шевченка, Київським національним економічним університетом імені Вадима Гетьмана, Національним центром «Мала академія наук України», Закладом вищої освіти «Міжнародний науково-технічний університет імені академіка Юрія Бугая». Вона передбачає проведення консультацій, обмін інформаційно-довідковими матеріалами, науково-технічною, аналітичною інформацією тощо. Запланована розробка та підготовка пропозицій до державних нормативно-правових документів, спрямованих на сприяння та створення умов для реалізації державної політики розвитку освіти, науки, молодіжної політики України, розробка та реалізація спільних проєктів, що допоможуть в у зміцненні миротворчого руху в Україні та за її межами, втілення головного програмного завдання національного руху за мир «Збереження миру та єдності в Україні та за її межами» на засадах Української Формули Миру та багато ін.

URM 11

URM 12

   Український державний університет імені Михайла Драгоманова долучився до реалізації Української Формули Миру задля відновлення справедливості й територіальної цілісності нашої держави.

Пресслужба університету