Home / Новини / Події / Травнева Вчена рада університету

Травнева Вчена рада університету

   31 травня 2023 року відбулось засідання Вченої ради, на порядку денному якого було розглянуто два основні питання ефективності освітньої діяльності Навчально-наукового інституту перепідготовки та підвищення кваліфікації та стратегії національно-патріотичного виховання студентів Українського державного університету імені Михайла Драгоманова.

   vchena rada traven 2023 1

vchena rada traven 2023 2

vchena rada traven 2023 3

vchena rada traven 2023 4

    vchena rada traven 2023 5    Директор Навчально-наукового інституту перепідготовки та підвищення кваліфікації Володимир Сергієнко доповідав про освітню діяльність інституту, який за звітний період здійснив інтенсивну багатопрофільну діяльність з підвищення кваліфікації понад 5 тис. фахівців з усіх освітніх напрямів, а також перепідготовки близько 500 осіб за 14 освітніми магістерськими та 6 бакалаврськими програмами за відповідними галузями. Працівниками інституту розроблено 3 нових освітніх програми з терміном навчання 1 рік 10 місяців. Крім цього, інститут надає послуги підготовчих курсів для громадян України та іноземців, курсів підвищення кваліфікації, які також мають попит. Головним же напрямом для розвитку Інституту колектив вбачає у розгортанні дистанційних технологій із сучасним змістовим наповненням шляхом створення порталу управління знаннями як сучасного відкритого освітнього середовища, а також реалізація проєкту виїзних курсів підвищення кваліфікації педагогічних працівників на базі університетів-партнерів з ЄС.

vchena rada traven 2023 6

    Очільниця Центру молодіжної політики та соціальних комунікацій Таміла Новіцька, представила стратегію національно-патріотичного виховання студентів університету, розкривши її мету, завдання та шляхи їх реалізацій. У найближчій перспективі заплановано відродження традиції відвідування студентами музеїв та культурних пам’яток Києва й України, до патріотичного виховання молоді активно залучатимуться учасники бойових дій на Сході України, члени сімей Героїв Небесної Сотні, учасники антитерористичної операції, операції об’єднаних сил, учасники війни російської федерації проти України та їхніх сімей, військових капеланів, діячів сучасної культури, мистецтва, науки, спорту, які виявляють активну громадянську і патріотичну позицію. Крім цього, важливими залишаються підтримка та сприяння волонтерським проєктам, іншої громадської діяльності та самоорганізації студентів, спрямованої на заохочення молоді до благодійних соціальних, інтелектуальних та творчих ініціатив і проєктів на благо України.

 

Пресслужба університету