Home / Новини / Події / Підписано угоду з Вінницьким державним педагогічним університетом імені Михайла Коцюбинського

Підписано угоду з Вінницьким державним педагогічним університетом імені Михайла Коцюбинського

   Протягом 28-29 червня 2023 року делегація Українського державного університету імені Михайла Драгоманова на чолі з ректором Віктором Андрущенком відвідала Вінниччину та завітала до Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського.

   Дорогою до університету драгоманівці побували в Історико-меморіальному комплексі пам’яті жертв нацизму, оглянули експозицію та дізналися про військово-польову ставку «Вервольф» Адольфа Гітлера, історію її створення, значення та вплив на події Другої світової війни, окупаційний режим, його наслідки для Вінницької області та ін.

   vinnytca 1

   Колектив вінницького університету привітно зустрів гостей та спільно вшанували пам’ять загиблих внаслідок терористичного ракетного удару 14 липня 2022 року на Площі Перемоги покладанням квітів та хвилиною мовчання.

vinnytca 2

Поклали квіти також до пам’ятника патрону вінницького університету Михайла Коцюбинського.

vinnytca 3

   Відбулося урочисте засідання вчених рад обох університетів з представленням напрацювань та досягнень кожного з колективів, представленням обох сторін, відзначенням нагородами та обміном унікальними подарунками - студентськими творчими роботами. За вагомий особистий внесок у розвиток вітчизняної освіти і науки та плідну співпрацю з університетом відзначено колег Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського, зокрема  медаллю "За наукові досягнення імені  Г.С. Костюка" – ректорку Наталію Лазаренко,  Грамотами Українського державного університету імені Михайла Драгоманова – першого проректора з науково-педагогічної роботи Сергія Гусєва, проректорку з науково-педагогічної роботи та соціальних питань Людмилу Бровчак, проректорку з наукової роботи Аллу Коломієць  та декана історичного факультету Юрія Зінька. Вінничанам було також презентовано двотомник «Організоване суспільство» англійською мовою та п’ятитомник «Феномен освіти» Віктора Андрущенка.

vinnytca 4

vinnytca 5

vinnytca 6

 

vinnytca 7

vinnytca 8

    vinnytca 9

     Ректорка Наталія Лазаренко вручила Почесну грамоту Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського ректору УДУ імені Михайла Драгоманова Віктору Андрущенку, проректору з науково-педагогічної роботи (адміністративно-господарських питань) Ростиславу Драпушку, проректору з наукової роботи Григорію Торбіну, проректору з навчально-методичної роботи Роману Вернидубу та декану факультету математики, інформатики та фізики Миколі Працьовитому.

vinnyca

vinnytca 10

vinnytca 11

vinnytca 12

vinnytca 13

     Очільники обох університетів – ректор УДУ імені Михайла Драгоманова Віктор Андрущенко та ректор ВДПУ імені Михайла Коцюбинського – підписали угоду про співпрацю.

vinnytca 14

vinnytca 15

   На засіданні був присутній директор Департаменту агропромислового розвитку Вінницької обласної військової адміністрації Олег Сідоров, який передав вітання присутнім від голови Вінницької обласної військової адміністрації Сергія Борзова та підкреслив перспективність підписаної угоди та співпраці обох закладів.

vinnytca 16

Завершилось засідання пресконференцією ректорів, на якій вони відповідали на запитання медійників щодо реалізації укладеної угоди.

vinnytca 17

    Вже наступного дня кожен з представників делегації провів конструктивну розмову за своїм напрямом діяльності з колегами з ВДПУ. Представники Студентських парламентів також мали можливість обговорити майбутні плани та окреслити шляхи їх реалізації.

vinnytca 19

vinnytca 20

 

vinnytca 21

    І попри дощі, які супроводжували періодично у поїздці, настрій залишився у всіх позитивним. Натхненні новими ідеями для співпраці учасники делегації повернулися до Києва.

    Щиро дякуємо колективу ВДПУ імені Михайла Коцюбинського та його очільниці Наталії Лазаренко за теплу, дружню та атмосферну зустріч.

vinnytca 18

Пресслужба університету