Ми єдині і сильні! Ми переможемо!

Історія університету

Абітурієнтам

Головна / Новини / Події / Крокуємо в новий рік із жагою до нових звершень і перемог!

Крокуємо в новий рік із жагою до нових звершень і перемог!

   У перші дні нового року надихнемося перемогою у Всеукраїнському конкурсі «Краще видання», який щорічно проводить ГО «Національна академія наук вищої освіти України» і результати якого було оголошено наприкінці 2023 року. Незважаючи на воєнний стан у нашій країні, загалом на конкурс було подано 176 робіт із різних номінацій. Педагогічний факультет Українського державного університету імені Михайла Драгоманова запропонував на цей конкурс комплект наукових праць* з української мови та літературного читання для 4 класу закладів загальної середньої освіти Нової української школи, які отримали визнання серед наукової та освітянської спільноти.

   Підручники і посібники були висунуті на конкурс Вченою радою УДУ імені Михайла Драгоманова за підтримки ректора академіка Віктора Андрущенка.

   Незаперечними є актуальність, наукова новизна та практична значущість запропонованого на розгляд журі дослідження, авторами якого є доцент кафедри української й іноземних мов та методик викладання в початковій і дошкільній освіті педагогічного факультету УДУ імені Михайла Драгоманова Марія Чабайовська, учителі початкових класів – учитель вищої категорії Академічного ліцею імені Володимира Мельника Обухівської міської ради Київської області Наталія Омельченко та учитель вищої категорії спеціалізованої школи І-ІІІ ст. імені О. С. Маковея з поглибленим вивченням інформаційних технологій та технологічних дисциплін міста Заліщики Тернопільської області Світлана Кожушко.

pidrychn 1a

pidrychn 1b

    Автори нагороджені дипломами за перше місце в номінаціях «Підручники» та «Навчальні посібники», а також отримали сертифікати. Підсумки конкурсу «Краще видання 2023 року» наведено у протоколі №1 від 04.12.2023 р. (завантажити) на вебсайті Академії.

    Вітаємо наших лауреатів із перемогою та бажаємо міцного здоров’я і наснаги для подальших творчих здобутків! Щиро дякуємо, що надихаєте драгоманівську освітянську спільноту та спонукаєте до нових звершень через відповідальну і клопітку працю та досягнення професійний висот.

   Отже, крокуємо в новий рік із жагою до нових звершень і перемог!

 

*Комплект наукових праць

Підручник

1. Чабайовська М. І., Омельченко Н. М., Кожушко С. М. Українська мова та читання : підручник для 4 класу закладів загальної серед­ньої освіти (у 2-х частинах). (Частина 1). — Терно­піль : Астон, 2021. — 160 с. : іл. : рекомендовано Міністерством освіти і науки України (наказ Міністерства освіти і науки України від 16. 01. 2021 № 53).

pidrychn 1

2. Чабайовська М. І., Омельченко Н. М., Кожушко С. М. Українська мова та читання : підручник для 4 класу закладів загальної серед­ньої освіти (у 2-х частинах). (Частина 2). — Терно­піль : Астон, 2021. — 160 с. : іл. : рекомендовано Міністерством освіти і науки України (наказ Міністерства освіти і науки України від 16. 01. 2021 № 53).

pidrychn 2

 

Навчально-методичні посібники

3. Чабайовська М. І., Омельченко Н. М., Кожушко С. М. Українська мова та читання. Робочий зошит для 4 класу закладів загальної серед­ньої освіти. Частина 1 / М. І. Чабайовська, Н. М. Оме­льченко, С. М. Кожушко. — Тернопіль : Астон, 2021. — 68 с. : іл. Схвалено для використання в освітньому процесі [рішення експертної комісії з педагогіки та методики початкової освіти від 4 червня 2021 року (протокол  № 4)], № 2.0116-2021 у Каталозі надання грифів навчальній літературі та навчальним  програмам.

pidrychn 3

4. Чабайовська М. І., Омельченко Н. М., Кожушко С. М. Українська мова та читання. Робочий зошит для 4 класу закладів загальної серед­ньої освіти. Частина 2 / М. І. Чабайовська, Н. М. Оме­льченко, С. М. Кожушко. — Тернопіль : Астон, 2021. — 80 с. : іл. Схвалено для використання в освітньому процесі [рішення експертної комісії з педагогіки та методики початкової освіти від 4 червня 2021 року (протокол  № 4)], № 2.0116-2021 у Каталозі надання грифів навчальній літературі та навчальним  програмам.

pidrychn 4

5. Чабайовська М. І., Омельченко Н. М. Українська мова та читання. Зошит для діагностичних робіт. 4 клас : навч. посібн. для учнів / М. І. Чабайовська, Н. М. Омельченко. — Тернопіль: Астон, 2021. — 36 с. Схвалено для використання в освітньому процесі [рішення експертної комісії з педагогіки та методики початкової освіти від 4 червня 2021 року (протокол  № 4)], № 2.0115-2021 у Каталозі надання грифів навчальній літературі та навчальним  програмам.

pidrychn 5

6. Чабайовська М. І., Кожушко С. М. Українська мова та читання. Зошит з розвитку мовлення для 4 класу закладів загальної серед­ньої освіти / М. І. Чабайовська, С. М. Кожушко. — Тернопіль : Астон, 2021. — 68 с. : іл. Схвалено для використання в освітньому процесі [рішення експертної комісії з педагогіки та методики початкової освіти від 1 липня 2021 року (протокол  № 5)], № 2.0167-2021 у Каталозі надання грифів навчальній літературі та навчальним  програмам.

pidrychn 6

Педагогічний факультет