Ми єдині і сильні! Ми переможемо!

Історія університету

Абітурієнтам

Головна / Новини / Події / УДУ імені Михайла Драгоманова в Європейській асоціації викладачів (АЕДЕ)

УДУ імені Михайла Драгоманова в Європейській асоціації викладачів (АЕДЕ)

   Громадська організація «Європейська освіта і наука в Україні», започаткована 2014 р. насамперед викладачами кафедри іноземних мов природничого факультету УДУ імені Михайла Драгоманова, за підтримки викладачів Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя розширила географію осередків по всій Україні і 11 січня 2018 р. увійшла як українська секція в АЕДЕ (Association Européenne des Enseignants – зареєстроване товариство) – Європейську асоціацію викладачів, яка існує з 1956 р. і завдяки якій протягом десятиліть підсилився рух європейських країн до Європейського Союзу.

 

   14 і 15 грудня 2023 року відбувся ХХ-й конгрес АЕДЕ, на якому в керівний орган цієї організації, бюро АЕДЕ, було обрано президента організації доц. к. п. н. Олену Холоденко. Щиро вітаємо її з цією подією та радіємо європейському визнанню роботи всієї організації!

AEDE 1

   Символічно, що обрання Олени Олександрівни в керівництво АЕДЕ відбулося в той самий день, коли Україна отримала запрошення до початку переговорів щодо вступу України до Європейського Союзу!

AEDE 2

   Історичною подією в житті ГО «Європейська освіта і наука в Україні» було прийняття її в АЕДЕ на ХІХ-ому конгресі у Стразбурзі 2018 р. Серед учасників Конгресу – проф., д. філол. н. Світлана Іваненко (на той час президент ГО «Європейська освіта і наука в Україні) і доц., к. п. н. Олена Холоденко (нині –президент організації).

Природничий факультет